Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201119-09-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση βουλευτή για την...

19-09-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση βουλευτή για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας και τον αντιπυρικό σχεδιασμό.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάθε χρόνο συντάσσεται επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για την περιοχή της Ηλείας, που αφορά στην οργάνωση, τη διαχείριση και το συντονισμό των δυνάμεων πυρόσβεσης και περιλαμβάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη επισήμανση και αναγγελία της πυρκαγιάς, καθώς και η άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, τόνισε σε απάντησή του (13.9.2011) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε ερώτηση (26.8.2011) της Βουλευτού κα. Δ.Θ. Αυγερινοπούλου, σχετικά με την «Αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών Ηλείας. Αντιπυρικός σχεδιασμός».

Μεταξύ άλλων, στην απάντηση ειδικότερα αναφέρεται σχετικά με την από αέρος πυρόσβεση, ότι σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καλύπτεται από 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-215 του Εθνικού Εναέριου Στόλου που σταθμεύουν στην Ανδραβίδα, καθώς και από ένα μισθωμένο πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Αναλυτικότερα η απάντηση.

Τελευταίες Αναρτήσεις