Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 201119-09-2011:Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σε αναφορά Βουλευτή σχετικά με την αντιμετώπιση εγκληματικότητας Ρομά στην Αττική

19-09-2011:Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σε αναφορά Βουλευτή σχετικά με την αντιμετώπιση εγκληματικότητας Ρομά στην Αττική

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), επιτηρούν σε καθημερινή βάση τους καταυλισμούς Ρομά, διενεργώντας συνεχείς ελέγχους για την πρόληψη-καταστολή κάθε εγκληματικής συμπεριφοράς.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής σε έγγραφη απάντησή του (13.9.2011), σε ερώτηση (1.08.2011) του Βουλευτή κ. Γ. Βλάχου, σχετικά με την «Αντιμετώπιση εγκληματικότητας Ρομά στην Αττική».

Όσον αφορά στο θέμα της αντιμετώπισης του φαινομένου της καύσης των καλωδίων και της συλλογής χαλκού, ο κ. Χρήστος Παπουτσής διευκρίνισε, ότι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, έχουν δοθεί εντολές-οδηγίες προς τις αρμόδιες περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες, για αυξημένη επιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου και των εγκαταστάσεων του Ο.Σ.Ε., των Χ.Υ.Τ.Α., των καταυλισμών των Ρομά, των επιχειρήσεων ανακύκλωσης μετάλλων (ΣΚΡΑΠ).

Χαρακτηριστικά, δε, επισημάνθηκε από τον Υπουργό κ. Παπουτσή, ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ρομά κ.λ.π. απαιτείται η ουσιαστική-συντονισμένη παρέμβαση όλων των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Αναλυτικά η απάντηση.

Τελευταίες Αναρτήσεις