Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούλιος 201105-07-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

05-07-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα για θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 05 Ιουλίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δηλώσεις Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα σχετικά με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας

Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα σχετικά με θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Οι κατηγορίες για δήθεν προβοκάτσια της Ελληνικής Αστυνομίας

" Η σύγχρονη ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να συνεχίζει να διακατέχεται από μετεμφυλιοπολεμικά σύνδρομα ούτε να λειτουργεί στη βάση πολιτικών στερεοτύπων που ανήκουν σε άλλες εποχές, με άλλες κοινωνικές και οικονομικές-πολιτικές συνθήκες. Στη σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα, η Ελληνική αστυνομία είναι ένας σύγχρονος δημοκρατικός θεσμός, ασπίδα της κοινωνίας ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Αυτή είναι η αποστολή της στα πλαίσια του συντάγματος και του κράτους δικαίου. Η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η φυσική ηγεσία της αστυνομίας δεν επιτρέπουν, δεν ανέχονται και δεν συγκαλύπτουν οποιαδήποτε συμπεριφορά κινείται εκτός του πλαισίου των συνταγματικών επιταγών. Αυτό πρέπει να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση και περιφρουρείται ως κόρη οφθαλμού"
Βίντεο που δείχνουν τα ΜΑΤ να χτυπούν αδιακρίτως διαδηλωτές
"Κανείς δεν πρέπει να συμφωνεί ούτε καν να ανέχεται ενέργειες που ξεφεύγουν από τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής και επιχειρησιακής δράσης της ΕΛ.ΑΣ. Για το λόγο αυτό, ακριβώς όταν εντοπίζονται τέτοιου είδους παρεκτροπές, αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα. Όμως είναι, όχι απλά υπερβολικό, αλλά και ελάχιστα χρήσιμο να εστιάζουμε σε μεμονωμένες και αποσπασματικές τέτοιες ενέργειες, χάνοντας την ουσία. Το ότι δηλαδή τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα απετράπη να υλοποιηθεί ένας σχεδιασμός ο οποίος στόχευε στην κατάληψη του ελληνικού κοινοβουλίου και σε εκτεταμένες καταστροφές, λεηλασίες και βανδαλισμούς σε ολόκληρη την Αθήνα".

Βανδαλισμοί σε πολιτικά γραφεία σε Ηράκλειο και Χανιά

"Φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς. Ανησυχώ, γιατί η φασίζουσα στην ουσία της αυτή αντίληψη αντιμετωπίζεται από κάποιους με αδικαιολόγητη ανεκτικότητα περίπου ως κάτι το φυσιολογικό. Μια αντίληψη όμως, που δεν θέλει τον πολιτικό να κρίνει και να αποφασίζει με βάση την κρίση και τη συνείδησή του, να αξιολογείται και να κρίνεται στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος. Αντιθέτως, αυτή η αντίληψη επιτρέπει τον προπηλακισμό και την άσκηση βίας ως μέσο πολιτικής αυτοδικίας από κάποιους που αυθαιρέτως αναγορεύουν τους εαυτούς τους ως γνήσιους εκφραστές της κοινωνίας και του δικαίου, όπως υποκειμενικά εκείνοι το αντιλαμβάνονται. Όσο υπάρχει ακόμα καιρός, το σύνολο του πολιτικού συστήματος και ιδιαίτερα οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που ερωτοτροπούν με την υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας, που όχι μόνο δεν υιοθετεί, αλλά αποστρέφεται τέτοιου είδους φαινόμενα, πρέπει να αντιδράσουν. Γιατί αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να έχουν μετά από λίγο ανεξέλεγκτες συνέπειες. Ξέρετε σε κανένα κόμμα ούτε καν σε κανέναν πολιτικό δεν είναι καθόλου δύσκολο να σχηματίσει σε κάθε περιοχή μια γκρούπα που θα καιροφυλακτεί και θα βρίζει ή θα προπηλακίζει όποιον δε συμφωνεί μαζί του."

Τελευταίες Αναρτήσεις