Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιούνιος 201105-06-2011: Δελτίο Τύπου με ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα στην ειδική τελετή βράβευσης συνταξιούχου εκπαιδευτικού για...

05-06-2011: Δελτίο Τύπου με ομιλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα στην ειδική τελετή βράβευσης συνταξιούχου εκπαιδευτικού για τη δωρεά 17 αλεξίσφαιρων γιλέκων στους αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., στην Ποτίδαια Χαλκιδικής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 5 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα στην ειδική τελετή βράβευσης της συνταξιούχου εκπαιδευτικού κας Παναγιώτας Σταμπουλή για τη δωρεά 17 αλεξίσφαιρων γιλέκων στους αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. στην Ποτίδαια Χαλκιδικής

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για τη σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία 2011, παρευρέθηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ποτίδαια, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής προς τιμήν της συνταξιούχου εκπαιδευτικού κας Παναγιώτας Σταμπουλή. Η κα Σταμπουλή, που έχει και στο παρελθόν κάνει διάφορες δωρεές στα σώματα ασφαλείας της περιοχής, τιμήθηκε για την προσφορά της στο Αστυνομικό Σώμα, καθώς αυτή τη φορά δώρισε 17 αλεξίσφαιρα γιλέκα στους αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ.

Ο Υφυπουργός Μανώλης Όθωνας στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που μπόρεσα να είμαι σήμερα εδώ. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής και βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω συμβολικά με την παρουσία μου εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την οφειλόμενη από το σύνολο της κοινωνίας αναγνώριση και τιμή στο πρόσωπο της κας Σταμπουλή για όλα όσα έχει πράξει και για όλα όσα συνεχίζει, εκπλήσσοντάς μας θετικά, να πράττει υπερβαίνοντας πράγματι κάθε μέχρι σήμερα προσδιορισμένο όριο ανιδιοτέλειας, προσφοράς και κοινωνικής ευθύνης.

Οι δωρεές, οι προσφορές και η υλική στήριξη στις ένστολες δυνάμεις των αρχηγείων και της Αστυνομίας, και του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος δεν είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Αντιθέτως, διαχρονικά έχουμε γίνει όλοι κοινωνοί και μάρτυρες τέτοιου είδους κινήσεων, οι οποίες όμως, φαντάζομαι συμφωνούμε όλοι ότι- συνήθως και κατά κανόνα θα έλεγα- προέρχονται από ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, από ανθρώπους των οποίων η οικονομική δυνατότητα τους επιτρέπει με σχετική άνεση να παρέχουν την επίσης αξιοσημείωτη ενίσχυση και προσφορά τους.

Στην περίπτωση της κας Σταμπουλή, έτσι το αισθάνομαι εγώ προσωπικά και πιστεύω ότι το συμμερίζεστε όλοι, μιλάμε για έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, για έναν άνθρωπο της καθημερινότητας, για έναν μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει την περίσσεια ψυχής να μπορεί να ανέβει όλα αυτά τα σκαλιά του ηθικού μεγαλείου, που μπορούν να οδηγήσουν σε τέτοιες πράξεις.

Και γι’αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να υπογραμμίσουμε αυτήν τη στάση ζωής, την οποία όλοι σήμερα εδώ τιμούμε. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μαθητές σας κα Σταμπουλή θα αισθάνονται ευλογημένοι και πάρα πολύ τυχεροί. Αλλά επίσης πιστεύω ότι είστε δασκάλα όλων μας. Όλης της κοινωνίας της Χαλκιδικής και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Νομίζω ότι και μέσα από την ευρεία, δικαιούμενη και οφειλόμενη, δημοσιότητα που έχουν πάρει οι πρωτοβουλίες σας, το μήνυμα που εκπέμπετε έχει επικοινωνηθεί στο σύνολο της χώρας.

Αφού προσωπικά σας ευχαριστήσω ειλικρινά και αφού, με σεβασμό απευθυνόμενος στο πρόσωπό σας, σας εκφράσω ξανά τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη, θα ήθελα να σας ευχηθώ να έχετε υγεία και δύναμη να συνεχίσετε τη ζωή σας και την προσφορά σας. Να είστε σίγουρη ότι η προσφορά σας αυτή σας επιστρέφεται έντοκη από το σύνολο των ανθρώπων. Πρώτα απ’όλα των δικών σας ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, αλλά στη συνέχεια και από όλους εμάς.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή και επειδή η τελευταία σας προσφορά απευθύνεται στα παιδιά της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, να υπογραμμίσω και από τη δική μας πλευρά της πολιτικής ηγεσίας, ότι πράγματι το αξίζουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτή η υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ανάλογων πρωτοβουλιών και δωρεών και ότι τα παιδιά της ΔΙ.ΑΣ. χαίρουν μιας ιδιαίτερης κοινωνικής αναγνώρισης για την πάρα πολύ μεγάλη προσφορά τους.

Όμως, θέλω να τονίσω ότι το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων, το σύνολο του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των άλλων σωμάτων ασφαλείας, μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πρωτοφανείς για τα τελευταία χρόνια, υπερβάλλουν εαυτούς στην καθημερινή μάχη για να διασφαλίσουν το πιο θεμελιώδες, το πιο ζωτικό δικαίωμα των πολιτών. Είναι το δικαίωμα στην ασφάλεια, το δικαίωμα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην κοινωνική ειρήνη και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Όλους αυτούς τους μαχητές της καθημερινότητας στηρίζουμε οι αξιωματικοί τους, οι φυσικές ηγεσίες των σωμάτων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ελπίζω και φαντάζομαι ολοένα και περισσότερο ολόκληρες κοινωνίες, τοπικές και ευρύτερες. Τους στηρίζουμε όχι μόνο ηθικά, αλλά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε να μετουσιώσουμε σε πράξη τα αισθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού της δουλειάς τους, που μας διακατέχουν.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Αστυνομικό Διευθυντής της Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνο Παπουτσή για την πρωτοβουλία και να τον ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου έδωσε να βρίσκομαι εδώ και να είμαι κι εγώ ένα κομμάτι αυτής της ωραίας εικόνας που συνθέσαμε σήμερα στη Χαλκιδική επ’αφορμή της τιμής και της αποδοχής της δωρεάς της κας Σταμπουλή.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ».

Τελευταίες Αναρτήσεις