Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Μάιος 201104-05-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με τον ορισμό του Διευθυντή της νέας Κεντρικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών και του Διευθυντή...

04-05-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με τον ορισμό του Διευθυντή της νέας Κεντρικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών και του Διευθυντή της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, ανακοίνωσε σήμερα τον ορισμό του Διευθυντή της νέας Κεντρικής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, καθώς και του Διευθυντή της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Υπηρεσίας Ασύλου. Η αξιολόγηση των υποψηφίων και η επιλογή έγινε μέσα από τις διαδικασίες του opengov. gr .

Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών ορίστηκε η κα Μαρία Σταυροπούλου, νομικός, μέχρι σήμερα υπεύθυνη για την προστασία των προσφύγων στη Νότια Ευρώπη του Περιφερειακού Γραφείου της Υπάτης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες, που εδρεύει στη Ρώμη. Η κα Μαρία Σταυροπούλου, είναι διδάκτωρ διεθνούς δικαίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων του πανεπιστημίου Harvard για το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το άσυλο, καθώς και του Κολεγιακού Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Επίσης ομιλεί αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Για την Κεντρική Υπηρεσία Ασύλου ορίζεται ο κος Ιωάννης Παπαγεωργίου, νομικός, Πανεπιστημιακός, μέλος ΔΕΠ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο κος Παπαγεωργίου είναι διδάκτωρ και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος σπουδών του Πανεπιστημίου Βρυξελλών ULB, στις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες, και μεταπτυχιακού διπλώματος του πανεπιστημίου Paris I – Panthéon Sorbonne στη συγκριτική πολιτική. Ο κος Παπαγεωργίου ομιλεί, επίσης, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά και γερμανικά.

Τελευταίες Αναρτήσεις