Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201117-01-2011: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή με αφορμή το θέμα της ταυτότητας...

17-01-2011: Δελτίο Τύπου με δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή με αφορμή το θέμα της ταυτότητας της μητέρας της 27χρονης συλληφθείσας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή το θέμα της ταυτότητας της μητέρας της 27χρονης συλληφθείσας, ζήτησε από τις υπηρεσίες:

«Να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων. Και αυτή να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο. Σε κάθε περίπτωση να είναι απόλυτος ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, όπως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου».

Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται: «Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας.

Τελευταίες Αναρτήσεις