Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201006-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα με τις διακομματικές αντιπροσωπείες των...

06-10-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα με τις διακομματικές αντιπροσωπείες των Ομόσπονδων Γερμανικών Κρατιδίων της Έσσης και της Βαυαρίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρη Τασούλα, με τη διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου του Ομόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου της Έσσης και με διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Ομόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου της Βαυαρίας.

Σήμερα Τετάρτη 06/10/2010 πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επίσημες διαδοχικές συναντήσεις με διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του Κοινοβουλίου του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Έσσης και με διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βαυαρίας, με θέμα την Παράνομη M ετανάστευση και τις Διαδικασίες Ασύλου.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Γρηγόρης Τασούλας ενώ στις συναντήσεις συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά τα αυξημένα προβλήματα της εισροής λαθρομεταναστών που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης, θέματα που σχετίζονται με τις βέλτιστες πρακτικές της διαδικασίας ασύλου σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, πρακτικές συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών μελών – κρατών και παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι πρωτοβουλίες και οι προτάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα μας, αλλά και την εξαμηνιαία ανάλυση κινδύνου της Frontex , σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 82% του συνόλου των συλλήψεων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενημέρωσε επίσης τους εκπροσώπους βουλευτές των Γερμανικών Κρατιδίων για το τεράστιο κόστος που επιφέρει η διαχείριση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα, υπερτονίζοντας την Ευρωπαϊκή διάσταση της υπόθεσης και ζητώντας την αλληλεγγύη των Ευρωπαϊκών Μελών-Κρατών σε μια σειρά ζητημάτων όπως το οικονομικό, της τεχνογνωσίας, των υποδομών αλλά και της κοινής αντιμετώπισης του ζητήματος από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ασύλου.

Επιπροσθέτως παρουσιάστηκε το στρατηγικό σχέδιο ( action plan ) για τις Μεταναστευτικές Ροές, σχέδιο που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής.

Τέλος ο κ. Τασούλας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα επανεισδοχής με τρίτες χώρες αλλά και με την Τουρκία, ζητώντας την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξαν εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις, για κοινή αντιμετώπιση και συντονισμό ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής.

Τελευταίες Αναρτήσεις