Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούλιος 201006-07-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με επιστολές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους Περιφερειάρχες, αθλητικές ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές...

06-07-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με επιστολές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους Περιφερειάρχες, αθλητικές ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές για την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ούτε μια ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο»

Επιστολές του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους Περιφερειάρχες, αθλητικές ομοσπονδίες και διοργανώτριες αρχές για την ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων

Επιστολές προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών, την ΕΠΟ, την ΕΣΑΚΕ και τις αθλητικές ομοσπονδίες απέστειλε τη Δευτέρα, 05/07/2010 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλώντας τους να εφαρμόσουν τη νομοθεσία και να ανταποκριθούν στις ανάγκες ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνει το φαινόμενο της παράνομης λειτουργίας των γηπέδων και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται για χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, καθώς την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 μεγάλος αριθμός αθλητικών εγκαταστάσεων δεν διέθετε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια καταλληλότητας.

Ενόψει της νέας αθλητικής περιόδου 2010-2011, όπως επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοΐδης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών να εφαρμόσουν τη νομοθεσία (Νόμος 2725/1999) που προβλέπει τη συγκρότηση και ενεργοποίηση των αρμόδιων επιτροπών ελέγχου καταλληλότητας γηπέδων τους καλοκαιρινούς μήνες, με σκοπό την έγκαιρη πραγματοποίηση ελέγχων σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι, όπου διαπιστωθούν ελλείψεις, να αντιμετωπιστούν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη επιστολή (σε συνέχεια της 09/02/2010) που απευθύνει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το ίδιο θέμα προς τους Περιφερειάρχες. Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 σημαντικός αριθμός εγκαταστάσεων δεν ελέγχθηκε για την καταλληλότητά του.

Επιπλέον, ο κ. Υπουργός προτρέπει τις διοργανώτριες αρχές (ΕΠΟ, Super League , Ε.Ε.Π. Β’ και Γ’ Εθνικής, ΕΣΑΚΕ, τις Ομοσπονδίες Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Κολύμβησης, Χειροσφαίρισης, Αντισφαίρισης) να εκδώσουν τις σχετικές άδειες μόνο όπου πληρούνται τα κριτήρια καταλληλότητας. Σε διαφορετική περίπτωση, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής αγώνων, ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα και η ζωή φιλάθλων και αθλητών. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, «στόχος όλων μας πρέπει να είναι να μην τεθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο» και ότι η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να εφαρμόζει το νόμο.

Τελευταίες Αναρτήσεις