Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2010Δελτία Τύπου Ιούλιος 201001-07-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με την εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Προεδρείο...

01-07-2010: Δελτίο Τύπου σχετικά με την εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με το Προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε, σήμερα 1 Ιουλίου 2010, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την ανάληψη των σχετικών με τη ναυτιλία αρμοδιοτήτων, έγινε σε θετικό κλίμα και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις προτεραιότητες και τους στόχους της ελληνικής ναυτιλίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε ότι η ναυτιλία διατηρεί κυρίαρχο ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του κύρους της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο και τόνισε ότι: «Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, όλοι θα πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Η ναυτιλία είναι ένας τομέας που το 2009, εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενίσχυσε το εγχώριο προϊόν με εισροές ναυτιλιακού συναλλάγματος ύψους 13 δις ευρώ και προσέφερε περίπου 200.000 θέσεις εργασίας σε ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές δραστηριότητες.

Στόχος μας, είναι η ενίσχυση της ναυτιλιακής επιχειρηματικής δραστηριότητας και του εθνικού μας νηολογίου ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η ανταγωνιστική θέση του ναυτιλιακού τομέα σε παγκόσμια κλίμακα και αφετέρου να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας των Ελλήνων Ναυτικών.

Στις 24 Ιουνίου υπογράψαμε την πρώτη – μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων στον τομέα της ναυτιλίας – εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο του δεξαμενόπλοιου «ΔΗΛΟΣ» της εταιρείας « AEOLOS MANAGEMENT S . A .» συμφερόντων του ομίλου του κ. Επαμεινώνδα Εμπειρίκου. Βασική μας στόχευση είναι να δούμε την ύψωση της ελληνικής σημαίας και στο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των 3.000 περίπου ελληνόκτητων πλοίων, που φέρουν ξένη σημαία, γεγονός με σημαντικό όφελος τόσο για το κράτος, όσο και για τους Έλληνες Ναυτικούς, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Εν μέσω κρίσης, η πολιτεία και η εφοπλιστική κοινότητα μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας προς το συμφέρον της ελληνικής ναυτιλίας, της χώρας και κυρίως, του Έλληνα πολίτη ».

Από την πλευρά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης, ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Κανελλάκης, ο Γραμματέας Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο Γραμματέας Δρ. Ματθαίος Δ. Λως, ο Ταμίας Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, ο Αναπληρωτής Ταμίας Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιώργος Γράτσος, καθώς και οι πρώην Πρόεδροι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γιάννης Κ. Λύρας και Νίκος Δ. Ευθυμίου.

Τελευταίες Αναρτήσεις