Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200722-01-2007:Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

22-01-2007:Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης επισκέφθηκε σήμερα (22-1-2007) τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλο Κεδίκογλου και ακολούθως, τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιο Σανιδά, τους οποίους ενημέρωσε για τις έκνομες ενέργειες των αντιεξουσιαστών και τη βία στους αθλητικούς χώρους.

 

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Αρχηγός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

«Μετά από αίτησή μου συναντήθηκα με τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τους ενημέρωσα για τη δράση των αντεξουσιαστών, καθώς και των οπαδών που δημιουργούν προβλήματα βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα σε ό,τι αφορά το έτος 2006. Υπήρξε ένα κλίμα πραγματικά πολύ θετικό σε ό,τι αφορά τη συνεργασία μας. Κατανόησαν τους προβληματισμούς μας και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και συναποφασίσαμε να έχουμε όσο το δυνατόν ακόμη καλύτερη συνεργασία από πλευράς δικαστηρίων και από πλευράς Αστυνομίας.

 

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το 2006 συνελήφθησαν και παραπέμφθησαν στη Δικαιοσύνη 140 άτομα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και περίπου 650 άτομα από τον χώρο αυτό που προείπα, προσήχθησαν πιο πριν ή κατά τη διάρκεια ή μετά τα γεγονότα στις δύο πόλεις.

 

Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει ¨βεντέτα¨ με κανέναν από τους πολίτες. Δεν διώκει το φρόνημα κανενός. Διώκει όμως τις έκνομες πράξεις από όπου κι αν προέρχονται. Υπάρχουν δυσκολίες. Είμαι σίγουρος πως αυτές τις δυσκολίες τις κατανοούν όλοι οι Έλληνες και πιστεύω ότι έχουμε τη συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

 

Θα ήθελα επίσης να πω ότι η Αστυνομία δεν είναι μέρος του προβλήματος και κάθε προβλήματος. Είναι μέρος της λύσης κάθε προβλήματος! Κι έτσι πιστεύω ότι πρέπει να την αντιμετωπίζετε όλοι σας».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου: Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που ζητήσατε από τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως παραδείγματος χάριν, την επιτάχυνση στις δίκες των συλληφθέντων; Εκφράσατε ίσως κάποια παράπονα για το αν καθυστερούν οι δίκες αυτές;

 

Απάντηση κ. Αρχηγού: Όλα ελέχθησαν και πιστεύω ότι τόσο ο Εισαγγελέας, όσο και ο κύριος Πρόεδρος μπορεί να σας ενημερώσει. Επειδή βρίσκομαι στις σκάλες του Αρείου Πάγου, να μη κάνω εγώ δηλώσεις για τους Ανώτατους Δικαστικούς Λειτουργούς. Πιστεύω ότι, επειδή έχετε μια καλή συνεργασία και πάντα σας ενημερώνουν, θα σας ενημερώσουν για το τι έχουμε πει. Εγώ πάντως σας ευχαριστώ για την καλή κουβέντα που είχαμε.

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 22/01/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις