Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200722-01-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου και τον Πρέσβυ της...

22-01-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου και τον Πρέσβυ της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 22/1/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης επισκέφθηκε σήμερα (22-1-2007) τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Μακαριώτατο κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο (22-23/1/2007) στην Κύπρο.

Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας συνόδευε ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Κουλέντης, καθώς και η Ελληνική Αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στο ταξίδι του.

Κατά τη συνάντηση με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Χρυσόστομο, ο κ. Αρχηγός μετέφερε στον Αρχιεπίσκοπο τους χαιρετισμούς του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και ο Μακαριότατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για την επίσκεψη, εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Αρχηγός προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας της Ι.Μ. Έλωνας Λεωνιδίου, η οποία ως γνωστό ενευρέθη από την Ελληνική Αστυνομία την 23-9-2006, ύστερα από την κλοπή της. Τόνισε ότι η προσφορά γίνεται για να καταδείξει την πνευματική ενότητα που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία, την Ελληνική Εκκλησία, την Εκκλησία της Κύπρου και την Κυπριακή Αστυνομία.

Ο Μακαριότατος κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό και του προσέφερε ως δώρα ένα μυροδοχείο και ένα λεύκωμα εικονισμάτων της Κύπρου. 

Νωρίτερα, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, συναντήθηκε με τον Πρέσβυ της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Δημήτριο Ράλλη. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Κουλέντης και ο Έλληνας Πρόξενος στην Κύπρο κ. Ιωάννης Τσαούσης.

Ο κ. Αρχηγός μετέφερε στον κ. Πρέσβυ τους χαιρετισμούς του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και τον ενημέρωσε για τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με την Κυπριακή σε όλους τους τομείς, καθώς και σε θέματα εκπαίδευσης.

Ο κ. Πρέσβυς και ο κ. Πρόξενος ενημέρωσαν τον κ. Αρχηγό για τη λειτουργία της Πρεσβείας και ειδικότερα του Προξενικού Τμήματος σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση των εργασιών έκδοσης 9.300 διαβατηρίων σε Έλληνες υπηκόους, κατοίκων Κύπρου.

Αύριο (23-1-2007) ο κ. Αρχηγός θα συναντηθεί με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κύπρου κ. Τάσσο Παπαδόπουλο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. ?ντη Τρυφωνίδη, καθώς επίσης θα επισκεφθεί το Αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπο Κουλέντη.

  
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις