Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιανουάριος 200723-01-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον ομόλογό του Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας

23-01-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με τον ομόλογό του Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 23/01/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης μετέβη σήμερα (23-01-2007) και ώρα 09.30 στο Αρχηγείο της Κυπριακής Αστυνομίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χαράλαμπος Κουλέντης και η Ηγεσία της Κυπριακής Αστυνομίας.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με στόχο την ενδυνάμωση της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, στο πλαίσιο του Μνημονίου Επίσημων Συνομιλιών που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2006 από τους Αρχηγούς των δύο Αστυνομιών και της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ειδικότερα, συζητήθηκε η τοποθέτηση Κυπρίου Αξιωματικού ως συνδέσμου στην Αθήνα, καθώς και η εκπροσώπηση της Κυπριακής Αστυνομίας στο εξωτερικό με τους συνδέσμους της Ελληνικής Αστυνομίας σε όποια χώρα αυτοί έχουν επισήμως τοποθετηθεί.

 

Τέθηκαν επίσης στη συζήτηση ζητήματα συνεργασίας ως προς την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της εκμετάλλευσης ανθρώπων. Επισημαίνεται ότι η Κυπριακή Αστυνομία συμμετέχει στην ?σκηση «ΙΛΑΕΙΡΑ», η οποία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε τον ομόλογό του ότι ως Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, η Ελλάδα διεκδικεί πιστώσεις από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό ύψους 10.800.000 Ευρώ από το πρόγραμμα INTEREG (αφορά τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και την Κύπρο), για την προμήθεια εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό της ασύρματης επικοινωνίας, με σκοπό τη διασυνοριακή συνεργασία με την Κύπρο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

 

Ακολούθως, ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Σάββα Αντωνίου.

 

Μετά την επίσκεψη, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με τον Κύπριο ομόλογό του παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

 

Εν συνεχεία, ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας, μετέβη για επίσκεψη και κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο Μακεδονιτίσσης.

 

Τέλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στα Μνήματα Αγωνιστών για την Ανεξαρτησία της Κύπρου (Φυλακισμένα Μνήματα).

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις