Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200628-09-2006: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στη Συνάντηση Υπουργών Μεσογειακών κρατών-μελών, αρμοδίων για την καταπολέμηση της...

28-09-2006: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στη Συνάντηση Υπουργών Μεσογειακών κρατών-μελών, αρμοδίων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης (Μαδρίτη, 29-9-06)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας αναχωρεί σήμερα (28-9-2006) για την Μαδρίτη, όπου θα συμμετάσχει αύριο (29-9-2006) στη Συνάντηση Υπουργών Μεσογειακών κρατών-μελών αρμοδίων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, ύστερα από πρόσκληση των Υπουργών Εξωτερικών και Συνεργασίας και Εσωτερικών κ. Miguel Angel Moratinos και κ. Alfredo Perez Rubalcaba.

 

Σκοπός της συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων από τους συμμετέχοντες Υπουργούς, για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στις χώρες των Νοτίων θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαικής Ένωσης. 

  • Ειδικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής:
    Περιπολίες των συνόρων, περιλαμβανομένης της ενίσχυσης των διαθέσιμων μέσων στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα ( FRONTEX ).
  • Δυνατότητες θαλάσσιας επιτήρησης και πιθανή δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Ενιαίου Συστήματος Ηλεκτρονικής παρακολούθησης.
  • Μία επισκόπηση των καθηκόντων και δυνατοτήτων της Υπηρεσίας Διάσωσης και Υποδοχής.
  • Ζητήματα που σχετίζονται με την επιστροφή και τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών.
  • Εξακρίβωση και τεκμηρίωση των παράνομων μεταναστών.
  • Αναζήτηση, Διάσωση και Υποδοχή (S.A.R.). 

Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω θέματα θα εξεταστούν σήμερα 28-9-2006 σε ειδική σύσκεψη εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα καταλήξουν σε ένα κείμενο το οποίο θα υιοθετηθεί από τους κ.κ Υπουργούς. Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας θα εκπροσωπηθεί στη σύσκεψη αυτή από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Ταξίαρχο Δημήτριο Πανόπουλο.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 28/09/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις