Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200620-10-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παρακολούθησε θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

20-10-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παρακολούθησε θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρακολούθησε χθες  (19-10-2006) θεατρική παράσταση που παρουσίασε η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Θέατρο του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή) στις 18:30, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων εορτασμού της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

 

Το έργο που παρουσιάστηκε ήταν το «Τριαντάφυλλο στο στήθος» του Τέννεσση Ουίλλιαμς, σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία του Γιάννη Κατράνη.

 

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κατά την έναρξη της παράστασης, τόνισε τα εξής:

 

« […] Ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Τάσος Δημοσχάκης με ακρίβεια ημερησίας διαταγής και με υπευθυνότητα διετύπωσε τους όρους, τις γραμμές από τις οποίες υπαγορεύεται η πρωτοβουλία του Αρχηγείου για τη δημιουργία της θεατρικής ομάδας και τις εκδηλώσεις με πολιτισμική διάσταση που λαμβάνουν χώρα στο σχεδιασμό και την πράξη του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Εγώ επαινώ, συγχαίρω αυτό το πνεύμα του πολιτισμού της εσωτερικής καλλιέργειας και της ανάτασης όλης της οικογένειας της Αστυνομίας και της διάχυσης αυτού του πνεύματος στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα […].

 

[…] Να σκεφτείτε ότι τα πρώτα θέατρα εγκαθίσταντο δίπλα από ιερόν … Στην Επίδαυρο παρακολουθούσα τις πρόβες και σκεφτόμουνα τη δύναμη του τοπίου και το Ασκληπιείο της Επιδαύρου … παρακολουθούσα … έναν όμιλο καλλιτεχνών δευτερεύουσας τάξεως, δεν ήταν πρωτεύων θίασος του Εθνικού Θεάτρου … και ακούω ένα κοριτσάκι ηθοποιό που έλεγε στο άλλο με την απόλυτη επιταγή: «μην πατάς τη Θυμέλη» … είχαν βαθιά συνειδητοποίηση. Η Θυμέλη καθώς ξέρετε ήταν το κέντρο της σκηνής … Είναι το απόλυτο κέντρο του πνεύματος και της τέχνης … Σας ζητώ να νιώσετε υπερηφάνεια όπως ένιωσα εγώ, αναλογιζόμενοι την ποιότητα και την εσωτερική καλλιέργεια των δύο μικρών κοριτσιών που ήσαν μαθητευόμενες ηθοποιοί […].

 

[…] Είναι η ώρα της τέχνης, είναι η ώρα του χορού, είναι η ώρα της μουσικής και αυτό το αγαπημένο μας σύνολο της Αστυνομίας, ανταποκρίνεται, απαντά, προτάσσει πρόταση διδασκαλείου ενηλίκων. Αυτό είναι η θεατρική ομάδα της Αστυνομίας μας.

 

Η τρίτη παρατήρηση, θέλω να το προσαρμόσω λιγάκι στον ΤennessiWilliams και στην παγκόσμια διάσταση του ειδικού κανόνα της εσωτερικής καλλιέργειας […].

 

[…] Τον αγαπήσαμε τον ΤennessiWilliams. Πήγε παιδάκι σ΄ένα θέατρο στο Μπροντγουέι -διάβαζα κάπου- για να κάνει τον υπηρέτη με πέντε δολάρια την εβδομάδα. Και με το πείσμα του, το χάρισμα που του έδωσε ο Θεός, με την πέννα του, με τη φαντασία του, με τις ασκήσεις τις ψυχολογικές που έβαλε στα θέματά του, ανέβασε έργο στο Μπροντγουέι, στο ίδιο θέατρο που ήταν υπηρέτης, με πέντε εκατομμύρια δολάρια.

 

Συγχαίρω και ευχαριστώ εσάς για την παρουσία σας και την προσοχή σας και συγχαίρω τον Αρχηγό, το Αρχηγείο και την θεατρική ομάδα για το ανέβασμα του ’’Rosetattoo’’ που έχει κάνει θαυμάσια μετάφραση ο Μάριος Πλωρίτης, … κατ΄ ακρίβειαν είναι ’’Τριαντάφυλλο τατουάζ στο στήθος’’ […]».

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στον χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε μεταξύ άλλων:

 

« […] Η Ελληνική Αστυνομία εκδηλώνει την πολιτιστική της πολυμέρεια διοργανώνοντας Εικαστικές Εκθέσεις (με ζωγραφική, γλυπτική και αρχιτεκτονική δραστηριότητα), ανεβάζοντας θεατρικά έργα, συμμετέχοντας σε αθλητικές εκδηλώσεις, υπηρετώντας και την τέχνη. Η τέχνη άλλωστε δεν είναι πολυτέλεια, αποτελεί ανάγκη των ανθρώπων. Η τέχνη νουθετεί, διδάσκει και αναδεικνύεται σε παράγοντα διαμόρφωσης και εξέλιξης του πολιτισμού.

 

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής ως Αρχηγός του Σώματος που και στον τομέα αυτό, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, δίνει το δικό του παρών […] ».

 

Η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας συγκροτήθηκε το 1999 και αποτελείται από προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας όλων των κατηγοριών (αστυνομικούς, συνοριακούς φύλακες, ειδικούς φρουρούς και πολιτικούς υπαλλήλους). Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει θεατρικά έργα μεγάλων συγγραφέων, όπως του Σαίξπηρ, του Μολιέρου, του Ουίλιαμς, του Ψαθά και άλλων, με μεγάλη επιτυχία. Έχει δώσει παραστάσεις σε Ιδρύματα, σε Φυλακές Ανηλίκων, σε Δημόσια Λύκεια και Γυμνάσια και σε διάφορους Δήμους της Χώρας.


 

 

      

  
  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις