Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200619-10-2006: Τελετή θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής

19-10-2006: Τελετή θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 19/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Τελετή θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκε σήμερα (19-10-2006), υπό την παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα, στον 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου Αττικής, ώρα 11:00, χοροστατούντος του Πανασιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Κιούλου, Προϊσταμένου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

 

Στην τελετή παρέστησαν  ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο αναπληρωτής Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και ανώτεροι Αξιωματικοί του Αρχηγείου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, εκπρόσωποι των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Αστυνομίας, καθώς και απόστρατοι Αξιωματικοί του Σώματος.

 

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Αντεισαγγελέας Εφετών  κ.Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, εποπτεύων Εισαγγελέας της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

 

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας τα εξής: «[…] Χαιρετίζω την θαυμαστή αυτή πρωτοβουλία για την καθίδρυση του ναϊδρίου μας του Αγίου Αρτεμίου στην ¨κωμόπολη¨ της ΓΑΔΑ και το λέω για να εννοήσουμε τον συσχετισμό των αριθμών. […] Ευχαριστούμε τον Βασίλη Τσιατούρα γιατί κίνησε Αρχηγέ πέρσι αυτή την πράξη (ενν. τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος).

          Έχω τρεις παρατηρήσεις […]. Η πρώτη, είναι βαθύς ο σεβασμός μου προς όλους σας και με το χαρακτηριστικό της ευσέβειας που σας διακρίνει […].    

 

          Η πρώτη παρατήρηση έχει να κάνει με τη δύναμη της προσευχής […]. Θα σας πω την πιο πρωτότυπη σκέψη που έχετε ακούσει και με συγχωρείτε για τον ακαδημαϊκό εγωισμό μου. Η προσευχή είναι βαθιά έννοια και γίνεται βαθύτερη γιατί 99 φορές στις 100 η προσευχή είναι υπέρ άλλων. Υπέρ ενός ανθρώπου μας που πονάει, στο σπίτι μας, στην κοινωνία μας, στον μικρόκοσμό μας. Σκεφτείτε το σας παρακαλώ. Ποτέ δεν έχουμε, παρά σε σπάνιες εξαιρέσεις, εγωιστική προσευχή. Υπέρ του εαυτού μας. 

          Η δεύτερη παρατήρηση είναι καθαρά αφιερωματική στην Εκκλησία μας […].

          Σας ζητώ στον εκκλησιαστικό μας πλούτο να αναλογιστείτε ότι έχουμε ¨μίμηση¨ πράξεως, της Θείας Ευχαριστίας εννοώ, ¨εις ανάμνησιν¨, είπε ο Κύριος. […]. ¨Εις ανάμνησιν¨, εις την εμίν ανάμνηση. Και έχουμε 2000 χρόνια. […] Αυτό μας συνδέει με τις ψυχές των προγόνων μας. Αυτός μας συνδέει σε βαθιά ενότητα με τον Θεάνθρωπο[…]. 

          […] δεν έχουμε άλλες εκκλησίες τόσο μακρόβιες και με συνείδηση μακρόβιες. Αυτή είναι η πρώτη παρατήρησή μου ενισχύεται με τον Ακάθιστο Ύμνο, κοσμικό και θρησκευτικό άσμα για πολλά χρόνια διαρκείας χιλίων τριακοσίων ογδόντα ετών. Ποια κοινωνία έχει κοσμικό και θρησκευτικό άσμα σε τέτοια μακρά συνέχεια;

          […] η αναφορά του Ευαγγελίου για την λίμνη της Βηθεσδά. Τι υποδηλοί; Ο άγγελος φέρνει την ιαματική ευλογία αφού προηγουμένως ταράξει τα ύδατα. 

          Έτσι λοιπόν ζητώ εμείς να ταράσσουμε τα ύδατα του κοινωνικού τέλματος. Θυμίζοντας την αγαθή ουσία του Νόμου. Εμείς δεν είμαστε να εφαρμόζουμε κάποιο Νόμο με ένα τρόπο μηχανιστικό. Απαιτείται συνείδηση. […] Δεν υπάρχει καμία ιδιοτέλεια μικράς κλίμακας. Αφιερωματική δράση υπέρ του κοινωνικού συνόλου με την εντολή της δημοκρατικής νομιμοποίησης. 

          Αναταράσσουμε τα ύδατα σαν τον άγγελο στην ιαματική λίμνη σε κάθε περίπτωση. Εμείς θέλουμε να κινητοποιήσουμε τις αγαθές δυνάμεις για την κοινωνική ανάταση. […] αλλά θέλουμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας για την κοινωνική αλληλεγγύη. Κανένας να μην μείνει απαθής στο παιδάκι που χάνεται από τα ναρκωτικά. Εμείς είμαστε ο τελευταίος παρεμβαίνων, αλλά θέλουμε να κινητοποιήσουμε σαν τον άγγελο της ιαματικής λίμνης όλους, όχι απάθεια με άλλα λόγια και όχι ζωή, κοινωνικό ρυθμό χωρίς αξίες. 

          […] η τελευταία παρατήρησή μου έχει να κάνει πάντοτε με την έννοια της δικής μας αυτογνωσίας.

          Εγώ στέκομαι απέναντί σας για να διαδηλώσω ότι είμαι υπερήφανος για εσάς, τους Έλληνες Αξιωματικούς, Οπλίτες, Αστυνόμους της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ειδικών Σωμάτων. 

          […] Θέλω ειλικρινά να προτείνω στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο ότι εμείς εδώ είμαστε αναπόσπαστο μέρος σε ένα ευλογημένο αμάλγαμα της ελληνικής κοινωνίας. […] Γιατί δεν θέλω να εννοηθεί ότι έναν παράσπονδο, επίορκο,   παράνομο τον υποστηρίζω, μέσα από το Σώμα. Μιλάω για το δέον, πώς πρέπει να είμαστε.

          Δεν θέλω να ισχυριστώ ότι είμαστε κάποια τάξη εδώ στην ελληνική κοινωνία ανώτερη. Όχι, προς Θεού. Την ισοτιμία την κοινωνική, την δημοκρατική, την ηθική διεκδικώ για λογαριασμό της Αστυνομίας και των ανθρώπων του Νόμου με όλες τις άλλες ομάδες και τάξεις. […] έχετε πίστη και στον Θεό και στην αξία του καθήκοντός σας. Στην αξία του λειτουργήματός μας […]».

 

 

 

Φωτογραφίες από την τελετή υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr).

 

 
 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις