Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200619-10-2006:Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Ταξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά το πέρας της τελετής...

19-10-2006:Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Ταξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, μετά το πέρας της τελετής Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά το πέρας της τελετής Θυρανοιξίων Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής, προέβη στις παρακάτω δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς:
 
«ΥΠΟΥΡΓ: Ουσιαστικά υποστηρίζω ότι: το ατυχέστατο περιστατικό του κρίκου και όχι της σιδηρογροθιάς, το άλλο το συμπτωματικό το χθεσινό για την επίσκεψη των δύο ανθρώπων στο Σχολείο, ένα τρίτο οι δηλώσεις των συνδικαλιστών, όλα αυτά πρέπει να παρουσιάζονται, δεν θέλουμε να κρύψουμε κανένα, αλλά στη σωστή κλίμακα. Η ανατροπή της κλίμακας, κάνοντας το μικρό – μέγα, το μεμονωμένο – κανόνα, το απειροελάχιστο – γιγαντιαίο, είναι λάθος και στον τρόπο προβολής θεμάτων και είναι άδικο και για την Αστυνομία.
 
ΔΗΜΟΣ: Το χθεσινό γεγονός σας ενόχλησε προσωπικά;
 
ΥΠΟΥΡ: Με ενόχλησε, γιατί πάλι δεν ήταν αρκούντως ευφυής ο Αστυνόμος να μην δώσει λαβή, όχι ότι έχει περιεχόμενο απαξιωτικό, σε καμμία περίπτωση. Δεν έκανε έλεγχο, δεν έκανε στατιστική, δεν εκτελούσε καμμία διαταγή, καμμία οδηγία.
 
ΔΗΜΟΣ: Από τις εξηγήσεις του εσείς ικανοποιηθήκατε;
 
ΥΠΟΥΡ: Ναι, οι εξηγήσεις είναι ικανοποιητικές κατά το μέρος ότι παίρνει αποστάσεις κατά παρασάγγας, μακραίες αποστάσεις από το μέρος που πήγε ο φιλύποπτος νους μας, μήπως έκανε καταγραφή άλλου είδους. Τώρα για το άσοφο ότι πήγε μέσα για να πιει καφέ ή να πάρει αναψυκτικό είμαι στενοχωρημένος και δεν δίνω συνέχεια.
 
ΔΗΜΟΣ: Μιλάτε για απερίσκεπτο και ηλίθιο;
 
ΥΠΟΥΡΓ: Όχι ηλίθιο, απερίσκεπτο, συμβαίνουνε. Μην ξεχνάτε ότι είναι ένα Σώμα το οποίο είναι συντεταγμένο, θέλουμε να ασκήσουμε Διοίκηση πάνω σε αυτό, 50.000 ανθρώπων. Σας παραπέμπω εάν θέλετε σε οποιοδήποτε άλλο σύνολο.
 
ΔΗΜΟΣ: Εκεί είναι η εξομοίωση φαντάζομαι…
 
ΥΠΟΥΡΓ: Όχι, εδώ είναι η διαφορά μας, ότι εμείς έχουμε διοίκηση και κυρώσεις! Η ατιμωρησία δεν υπάρχει! Αλλά δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε διοίκηση μόνο με το «μαστίγιο» του πειθαρχικού ή του διοικητικού δικαίου. Μας ενδιαφέρει και αυτό επιχειρώ, επιχειρεί όλη η πολιτική και η φυσική ηγεσία, να γίνει συνείδηση και αυτοματισμός ο εύνομος, ο σύννομος τρόπος και ο αγαθός τρόπος. Μην κάνουν «φάουλ». Αυτό  θέλουμε.
 
 ΔΗΜΟΣ: Δεν εκτελούσε εντολές, Ήταν πρωτοβουλία του;
 
ΥΠΟΥΡΓ: Όχι, βέβαια. Δεν είναι πρωτοβουλία. Είναι συνήθης κίνηση σχεδόν ρουτίνας, με συγχωρείτε, χωρίς να έχει και πολλά δράμια σοφίας ως πράξη.
 
ΔΗΜΟΣ: Φορούσε στολή όμως.
 
ΥΠΟΥΡΓ: Ήταν σε περίπολο.
 
ΔΗΜΟΣ: Ήταν σε περίπολο και η Διευθύντρια επιμένει ότι της ζήτησε να πάρει την κατάσταση με αυτούς που απεργούν.
 
ΥΠΟΥΡΓ: Όχι, αυτό το αποκρούουμε διαρρήδην. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Δεν θέλω να αντιδικήσω με τη Διευθύντρια. Θέλω να βάλω τον προβληματισμό στον τηλεθεατή μας, σε εσάς που με ρωτάτε ότι δεν είχε καμμία διαταγή. Η πρωτοβουλία δεν φτάνει μέχρι εκεί ποτέ, πήρε πρωτοβουλία για το αναψυκτικό, για να χαιρετήσει τη φίλη του, άκριτη πρωτοβουλία, αλλά έξω από τα αστυνομικά.
Ευχαριστώ πολύ, να είστε καλά».
 
 
 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 19/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις