Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200620-10-2006: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και χοροστατούντος του Μακαριωτάτου...

20-10-2006: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Υπό την παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα και χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-10-2006), ημέρα εορτασμού του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, καθώς και η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με επικεφαλής τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ΄Αμυνας Ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη.

 

Παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Δημήτριος Γράψας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Ηλίας Σιωνίδης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Πρέσβυς κ. Ιωάννης Κοραντής, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Επίτιμοι Αρχηγοί εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, απόστρατοι Αξιωματικοί, εκπρόσωποι της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας, καθώς και πλήθος πολιτών.

 

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Δοξολογίας για τον εορτασμό του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό:

 

«Γιορτάζουμε τον Προστάτη της Αστυνομίας τον ΄Αγιο Αρτέμιο και είναι η Ημέρα της Αστυνομίας. Είναι τρεις οι διαστάσεις της εορτής και της δικής μας συμμετοχής σε αυτήν.

 

Πρώτη είναι η διάσταση της ευσέβειας. Η δεύτερη είναι η διάσταση της αυτοεκτίμησης. Ότι ένα Σώμα 50.000 ανθρώπων- Αξιωματικών, Αστυνομικών, Συνοριοφυλάκων, Ειδικών Φρουρών- ανδρών και γυναικών που επιτελούν ευόρκως το καθήκον τους. Η τρίτη διάσταση είναι- η πιο συγκινητική θα έλεγα- η σύνδεση της Αστυνομίας με την κοινωνία. Μας αποδέχονται! Υπάρχει ένας αμοιβαίος σεβασμός και το εκτιμούν βαθύτατα. Κι όπως είπε και ο Αρχηγός στην Ημερήσια Διαταγή του- χαιρόμαστε ιδιαίτερα το γεγονός ότι με μετρήσιμα μεγέθη, οι κοινωνίες συμπαρίστανται στο έργο της Αστυνομίας».

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό:

 

«Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη της ΄Αγιο Αρτέμιο Πανελλαδικά σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών και σε όλες τις Υπηρεσίες της Χώρας. Επίσης η Πολιτεία συνέδεσε την ημέρα αυτή με την τιμή που επιβάλλεται και με Νόμο καθιέρωσε την Ημέρα της Αστυνομίας, ώστε να τιμάται το προσωπικό για την προσφορά του στην κοινωνία.

 

Μέσα από την τηλεόραση, εύχομαι σε όλους τους Αστυνομικούς, Συνοριακούς Φύλακες, Ειδικούς Φρουρούς και Πολιτικούς Υπαλλήλους, Χρόνια Πολλά. Καλή δύναμη στο έργο τους. Στις οικογένειές τους να είναι καλά και τους καλώ να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια από αυτή που σήμερα καταβάλλουν. ?λλωστε το εισπράττουμε με τις μεγάλες επιτυχίες που έχει το Σώμα και δηλώνω με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα έχουμε κι άλλες επιτυχίες. Θα έχουμε καλή συνέχεια. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αρωγό όλο το προσωπικό. Είναι σε ετοιμότητα, είναι σε εγρήγορση και σίγουρα έχουμε συμπαραστάτη όλο τον ελληνικό λαό. Ο ελληνικός λαός χαίρεται η Αστυνομία του να πετυχαίνει. Κι εμείς δε θα τον διαψεύσουμε.

 

Ευχαριστώ πολύ. Χρόνια πολλά.».

 

 

 

Φωτογραφίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

 

  

 

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις