Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200620-10-2006: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με Διευθυντές Διεθνών Οργανισμών και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου

20-10-2006: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με Διευθυντές Διεθνών Οργανισμών και με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης συναντήθηκε σήμερα (20-10-2006), στις 12:30, σε κοινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, με τον Αρχηγό της EUROPOL κ. Max-Peter RATZEL, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Κύπρου κ. Χαράλαμπο ΚΟΥΛΕΝΤΗ, με τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο του SECI κ. Mitja MOCNIK και κ. Γεώργιο ΚΟΥΝΑΔΗ αντίστοιχα, καθώς και με τον Επικεφαλής της PAMECA κ. Klaus SCHMIDT.
 
Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ενώ παρέστησαν οι Επιτελείς του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας: ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Ευστράτιος Κυριακάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παρουσίας των ξένων επισήμων στη Χώρα μας, προκειμένου να παραστούν στον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα  συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα διαβιβαστούν στα αρμόδια όργανα των Διεθνών Οργανισμών για περαιτέρω προώθηση – εξέταση.
 
Ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδος στα Βαλκάνια και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης γενικότερα και τόνισε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και των προαναφερόμενων Οργανισμών.
 
Επίσης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης και της εμπορίας ανθρώπων και συγκεκριμένα για την ?σκηση «ΙΛΑΕΙΡΑ», την οποία είχε παρουσιάσει ο κ. Πολύδωρας στο Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λουξεμβούργο 2-6-2006). Ο κ. Αρχηγός προσκάλεσε τους παρισταμένους όπως συμμετάσχουν στην πανηγυρική έναρξη της Ασκησης που θα πραγματοποιηθεί την 7-12-2006 στην Αθήνα, πρόταση η οποία και έγινε αποδεκτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ασκηση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco FRATTINI, ο οποίος και θα παραστεί στην πρώτη φάση της Ασκησης.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε στην πρόταση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για τη δημιουργία ΤASK – FORCE Αρχηγών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής συνεργασίας και τον καλύτερο συντονισμό των Αρχών Εφαρμογής του Νόμου σε περιφερειακό επίπεδο για την καταπολέμηση των σοβαρών μορφών οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς την ΤASK – FORCE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε καμία περίπτωση ανταγωνιστικά.
 
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, οι παριστάμενοι παράγοντες αποφάσισαν τη συνέχιση και ενίσχυση της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο και, με δεδομένο ότι το σύγχρονο έγκλημα δεν έχει σύνορα και οι κοινωνίες είναι διαμπερείς, δήλωσαν ότι η διεθνής συνεργασία προβάλλει ως αναγκαία για την αντιμετώπιση του εγκλήματος.
 
 
 
 
 
 

 

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις