Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200605-10-2006: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Σύνοδο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

05-10-2006: Συμμετοχή του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στη Σύνοδο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 

(Λουξεμβούργο, 5-6/10/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μετά το πέρας της Συνόδου, ακολούθησε γεύμα μεταξύ των Υπουργών και υψηλών Αξιωματούχων. Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, σε συζήτηση που διεξήχθη (στα Αγγλικά) με κεντρικό θέμα την παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν και την εξαγωγή ναρκωτικών, είχε συνομιλίες με τον Antonio Maria Costa, Διευθυντή του Γραφείου του Ο.Η.Ε. για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα και τον Max Peter Ratzel, Διευθυντή της EUROPOL.

 

Στην εμπεριστατωμένη εισήγησή του ο κ. Πολύδωρας τόνισε ότι το πρόβλημα εστιάζεται σε τρία σημεία: «Πρώτον, πώς να οργανώσουμε την πρόληψη στο «μέτωπο» της κατανάλωσης στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να πορευθούμε με τα δεδομένα της επιστήμης και την επιδίωξη κοινών στόχων. Δεν είναι ενδεδειγμένες ως λύσεις, οι «ασκήσεις» διαχωρισμού των ναρκωτικών σε σκληρά και μαλακά.

 

Δεύτερον, είναι πώς να μειωθεί η καλλιέργεια και παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πηγή ηρωίνης που διακινείται στην Ευρώπη. Η Διεθνής Κοινότητα πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις για την αποκατάσταση του Αφγανιστάν και να δώσει οικονομικές ευκαιρίες στους πολίτες της χώρας να ασχοληθούν με άλλες εργασίες.

 

Τρίτο σημείο τέλος, είναι η ανάπτυξη των μεθόδων πρόληψης, θεραπείας και καταστολής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 05/10/2006 

Τελευταίες Αναρτήσεις