Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200605-10-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την πρόταση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τα μέτρα που...

05-10-2006: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την πρόταση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ε.Ε. σε σχέση με την απαίτηση των Η.Π.Α. έκδοσης visa από Χώρες μέλη της

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, κατά την Σύνοδο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, προέβη σε δήλωση σχετικά με την πρόταση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Franco Frattini ως προς τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ε.Ε. σε σχέση με την απαίτηση των Η.Π.Α. έκδοσης visa από Χώρες μέλη της.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη συμφωνία της Ελλάδος με το σχήμα της Επιτροπής, όπως το ανέλυσε ο Franco Frattini και να σημειώσω για την οργάνωση των συμβαινόντων, κυρίως με την χρησιμοποίηση από πλευράς Η.Π.Α. δύο μέτρων και δύο σταθμών και όλο αυτό το διαιρετικό στοιχείο, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη Xώρα από τις δεκαπέντε παλαιές που δεν έχει αυτή την αμοιβαιότητα. Είναι όπως λέμε στο Ρωμαϊκό Δίκαιο μια «capitis deminutio maxima», η οποία δεν γίνεται αποδεκτή. Και το προβάλλω για την διαμόρφωση μιας γνώμης από το Συμβούλιο για τα συμβαίνοντα. Δεν είναι μόνο οι νέες χώρες είναι και μία παλαιά, από τις δεκαπέντε εννοώ, η οποία δέχεται αυτή την άνιση μεταχείριση.
 
Με ενθουσιασμό υποστηρίζω το σχέδιο του Franco Frattini και για την αμοιβαιότητα ακόμη επί των διπλωματικών διαβατηρίων, όπου εκεί είναι πολύτιμη αυτή η παρατήρηση. Δεν έχουμε και καμία δικαιολογία για την ratioαυτής της αποφάσεως ακόμα και για τα διπλωματικά διαβατήρια».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 5/10/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις