Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200605-10-2006: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσε την τριήμερη αποστολή του στο εξωτερικό με την επίσκεψη στην έδρα της...

05-10-2006: Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσε την τριήμερη αποστολή του στο εξωτερικό με την επίσκεψη στην έδρα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Δικαστικής Συνεργασίας (EUROJUST)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 5/10/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα, μετά από επίσημη πρόσκληση, επίσκεψη στην έδρα της Eurojust, στη Χάγη Ολλανδίας και συναντήθηκε με τον Βρετανό Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Kennedy, το Εθνικό μέλος της Ελλάδας στην Eurojust, Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Πατσαβέλα Λάμπρο, καθώς και άλλους εκπροσώπους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία του Έλληνα Πρέσβυ στη Χάγη, κ. Ράλλη Κων/νου.

 

Ο κ. Αρχηγός απηύθυνε χαιρετισμό στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης της Eurojust που αποτελεί το συλλογικό όργανο λήψης αποφάσεων του Οργανισμού στο οποίο συμμετέχουν δικαστές και εισαγγελείς από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ομιλία του ο κ. Δημοσχάκης τόνισε την αναγκαιότητα της βελτίωσης της Ευρωπαϊκής δικαστικής συνεργασίας, παράλληλα με  την διεθνή αστυνομική συνεργασία και επεσήμανε την σπουδαιότητα εφαρμογής και υλοποίησης κοινών δράσεων και μέτρων, όπως η εκτέλεση του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης.

 

Ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τα μέλη της Eurojust ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεργάζονται άριστα με τις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές και εκτελούν με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, το οποίο με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται ως ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια των αρμοδίων Ελληνικών Αρχών, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας. 

 

Ο κ. Δημοσχάκης και οι επιτελείς του ενημερωθήκαν λεπτομερώς για το έργο και την αποστολή της Eurojust, στο πλαίσιο της υποβοήθησης των ερευνών των διωκτικών Αρχών των κρατών μελών.

 

Από τις συζητήσεις προτάθηκε, μεταξύ άλλων, ο σχεδιασμός, εντός του επόμενου έτους, διεθνούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με την εξιχνίαση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, με χρηματοδότηση της Eurojust, πρόταση την οποία ο κ. Αρχηγός απεδέχθη με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Ομιλητές και εκπαιδευτές στο εν λόγω σεμινάριο θα είναι δικαστές, εισαγγελείς και εμπειρογνώμονες διεθνών οργανισμών στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγεται η καταπολέμηση σοβαρών μορφών του οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας που διαπράττονται μέσω του διαδικτύου και με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας. Επίσης, αξιωματούχοι της Eurojust θα προσκληθούν στην Ελλάδα ως ομιλητές στις Σχολές της Εθνικής Ασφάλειας και της Αστυνομικής Ακαδημίας σε θέματα διεθνούς αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας.

 

Τέλος, με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης στην έδρα της Eurojust, ο κ. Αρχηγός προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Eurojust κ. Kennedy και το Εθνικό μέλος της Χώρας μας στην Eurojust Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Πατσαβέλα Λάμπρο να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αστυνομίας στις 20 Οκτωβρίου τρέχοντος μηνός, στο περιθώριο των οποίων θα συνεχισθούν οι διμερείς συνομιλίες.

 

 

 

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις