Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Αύγουστος 200615-08-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παρέστη στη Θεία Λειτουργία για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις παιδικές κατασκηνώσεις...

15-08-2006: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως παρέστη στη Θεία Λειτουργία για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παρέστη σήμερα (15-8-2006), στη Θεία Λειτουργία για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου των παιδικών κατασκηνώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Aγιο Ανδρέα Αττικής.

Στη Λειτουργία παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και παιδιά του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις με τους γονείς τους.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Υπουργός κ. Βύρων Πολύδωρας δήλωσε:«Ευχές θέλω να διατυπώσω, να ανανεώσουμε την πίστη μας προς την Ορθοδοξία, την Πατρίδα μας και τις αξίες μας με προεξάρχουσα την αξία της οικογένειας. Χάρηκα ιδιαίτερα το γεγονός ότι η Αστυνομία έχει πρόνοια για τις οικογένειες και τα παιδιά των Αστυνόμων. Χάρηκα ιδιαίτερα ότι πέρασαν προσκυνητές – προσκυνήτριες, μπροστά μας, μητέρες με τα μωρά τους. Αυτό μου ανανέωσε την ελπίδα ότι το έθνος διαιωνίζεται με καλές αρχές, με σταθερές αξίες. Θέλω να σημειώσω μαζί με τις ευχές μου, ότι είναι μεγάλη γιορτή για τη Χριστιανοσύνη, δεν είναι θάνατος της Παναγίας, της Θεομήτορος, είναι Κοίμηση και Ανάληψη στους Ουρανούς. Τα εκκλησιαστικά γράμματα μας λένε ότι «ανελήφθη εν νεφέλαις», ήρθε η νεφέλη, σύννεφο εξ΄ ουρανού και την ανέλαβε εις τους ουρανούς.

Το δεύτερο σημείο που θέλω να φέρουμε στη μνήμη μας προσκυνηματικά είναι ότι όταν εκοιμήθη, «Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες εκεί στη Γεθσημανή εκήδευσαν το Σώμα της και το Πνεύμα της το παρέλαβε ο Υιός της». Αυτοί οι Απόστολοι εκ περάτων που ήσαν πολλοί, τριάντα χρόνια μετά τη Σταύρωση – Ανάσταση του Χριστού μας, πολλοί, πάρα πολλοί, προσήλθαν στη Γεθσημανή εν νεφέλαις και αυτοί. Η σημειολογία να αναλυθεί από όλους μας.

Και το τελευταίο στοιχείο, όταν κάποιος αμαρτωλός πλησίασε το ιερό Σκήνωμά της οι ουράνιες δυνάμεις τον ετιμώρησαν δια της αποκοπής των χειρών. Ανέφερα αυτά τα στοιχεία της Ανάληψης, της συνάθροισης των Μαθητών, των Αποστόλων, την τιμωρία του αμαρτωλού και τα αφήνω στη δική σας ερμηνευτική κρίση. Τα ανέφερα γιατί, γιατί εμείς οι πιστοί  πιστεύουμε στις ανώτερες δυνάμεις, πιστεύουμε στις ανώτερες, θεόπεμπτες δυνάμεις και αντλούμε δύναμη ατομική, κοινωνική, εθνική από αυτές τις δυνάμεις. Αυτή είναι η δύναμη της Ορθοδοξίας και της Πίστεώς μας. Ολοκληρώνω τις ευχές μου με το να επικαλεσθώ αυτές τις δυνάμεις, να βοηθήσουν τα σπίτια σας και όλο τον Ελληνισμό και όλους τους ανθρώπους στην Παγκοσμιότητα για την παγκόσμια ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια. Αυτή είναι η έκκληση μου και η ευχή μου προς εσάς, έκκληση και δέησή μου προς την Εορτάζουσα, Κοιμηθείσα και Αναληφθείσα Θεοτόκο».

 

 

     

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 15/8/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις