Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200609-09-2006: Εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος στην 71η Δ.Ε.Θ.

09-09-2006: Εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος στην 71η Δ.Ε.Θ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Το πληροφοριακό κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος εγκαινίασε σήμερα, στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας.

 

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως συνεχάρη τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και επισήμανε : «θέλω να σας πω κυρίες και κύριοι, είμαι κοντά στην Πυροσβεστική κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού, για να τους ενθαρρύνω, να τους εμψυχώσω να υπηρετήσουν το μότο, το σήμα που έχουν που με συγκινεί και θα το επαναλάβω, που λέει ότι «όταν οι άλλοι φεύγουν από τον τόπο, εκείνοι προστρέχουν εκεί». Είναι εντελώς ηρωική αυτή η εικόνα, ηρωική σε ώρες ειρήνης. Αυτούς τους πυροσβέστες τιμώ, τιμάει η Κυβέρνησή μας, τους σεβόμαστε, τους ενθαρρύνουμε, τους εξοπλίζουμε, σχεδιάζουμε και την πρόληψη και τη μάχη, για να διεξαχθεί κατά τους αρτιότερους όρους.»

 

Προηγούμενα, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κων/νος Σκόκας τόνισε, ότι η παρουσία του Πυροσβεστικού Σώματος και στη φετινή διοργάνωση της Δ.Ε.Θ., καταδεικνύει τη σπουδαιότητα της ασφάλειας, ως βασικού παράγοντα για την ανάπτυξη και την πρόοδο της Οικονομίας. Ο Γενικός Επιθεωρητής ανέφερε ότι: «ενδεικτικά, για τη φετινή χρονιά, από τα πρώτα στατιστικά στοιχεία, προκύπτει ότι μόνο τον Αύγουστο αντιμετωπίσαμε περίπου 35% περισσότερες δασικές πυρκαγιές από ότι τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς. Πυρκαγιές που η αντιμετώπιση τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς εκδηλώθηκαν υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφο του Ελληνικού εδάφους και τη μείξη αγροτοδασικών εκτάσεων και οικιών.»

 

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, βουλευτές, οι Αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ., Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης και Αντιναύαρχος Ηλίας Σιωνίδης, ο Δήμαρχος Θεσ/νίκης κ. Παπαγεωργόπουλος Βασίλειος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιος Τσιότρας, εκπρόσωποι της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των δικαστικών και προξενικών αρχών, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων του πυροσβεστικού προσωπικού, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.

Το πληροφοριακό κέντρο του Σώματος επισκέφθηκε, λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών. Σε ανάμνηση της επίσκεψής του, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κων/νος Σκόκας προσέφερε στον Πρωθυπουργό πλακέτα με αντίγραφο του πρώτου πυροσβεστικού οχήματος.

 

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, το πληροφοριακό κέντρο του Π.Σ. επισκέφθηκαν επίσης, ο Υπουργός Υ.ΕΘ.Α. κ. Μεϊμαράκης Ευάγγελος, ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Τσιτουρίδης Σάββας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός Γεώργιος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας Γεώργιος και ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Ζαγορίτης Ελευθέριος.

Το κείμενο της ομιλίας του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, καθώς και οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www. fireservice.gr)

        

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 09/09/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις