Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200609-09-2006: Ανακοίνωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά το τέλος των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθησαν στα πλαίσια της ΔΕΘ

09-09-2006: Ανακοίνωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά το τέλος των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθησαν στα πλαίσια της ΔΕΘ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά το τέλος των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθησαν σήμερα (09-09-06) στα πλαίσια της ΔΕΘ,  δήλωσε:

« Η Αστυνομία εξασφάλισε και απόψε (9-09-06) το αδιατάρακτο των εκδηλώσεων της ΔΕΘ.
 
»Οι τρεις πορείες (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και φοιτητών) επραγματοποιήθησαν ομαλά.
 
»Στην πλατεία ΧΑΝΘ επιχειρήθηκε από άτομα που βρέθηκαν στην κορυφή της ενιαίας πορείας να σπάσουν τον φραγμό της Αστυνομίας και φυσικά απέτυχαν. Έριξαν κάποια μολότωφ και πέτρες και απεσύρθησαν προς το Πανεπιστήμιο.
 
»Στο χώρο του Πανεπιστημίου συγκεντρώθηκαν εν τέλει γύρω στα 300 άτομα και προέβαιναν για περισσότερο από 2 ώρες σε ποικίλες βιαιοπραγίες (εμπρησμούς και ρίψη μολότωφ και μεταλλικών σφαιριδίων και άλλων αντικειμένων προς τις δυνάμεις τις Αστυνομίας που ευρίσκοντο μπροστά στην Πύλη εμπορευμάτων στην Εγνατία). Τις φωτιές μέσα στο Πανεπιστήμιο κατέσβησε η Πυροσβεστική ύστερα από κλήση του Πρυτάνεως.
 
»Τα επεισόδια έτυχαν, μεγεθυνόμενα απαραδέκτως, μέγιστης τηλεοπτικής προβολής και εκμετάλλευσης. Κακώς, κάκιστα. Δεν πρέπει να θυσιάζονται όλα στο βωμό της τηλεθέασης.
 
»Η Θεσσαλονίκη δεν ήταν απόψε (9-09-2006) Πόλη ‘‘ φλεγομένη και καιομένη’’ όπως διαλαλούσαν ακρίτως τα κανάλια. Ηταν εορτάζουσα Πόλη. Φιλοξενούσα Πόλη. Ειρηνική Πόλη. Όπως και τις προηγούμενες 70 φορές λειτουργίας του θεσμού της ΔΕΘ.
 
»Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανέλυε το σχέδιο κατακτήσεως του μέλλοντος. Τις πολιτικές που οδηγούν στην πρόοδο. Τα μέτρα και τις εφαρμογές για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του Ελληνικού Λαού. Την ίδια ώρα, κάποιοι ελάχιστοι ασκούντο στο έργο της καταστροφής και έδειχναν το δρόμο της οπισθοδρόμησης. Ο Λαός τους καταδικάζει. Η Αστυνομία εγγυάται την διασφάλιση της Δημοκρατικής νομιμότητας και της κοινωνικής ειρήνης».-  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 09/09/2006

Τελευταίες Αναρτήσεις