Πα 27 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200609-09-2006: Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

09-09-2006: Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 09/09/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Σήμερα, 09-09-2006 και ώρα 09:15, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ, εγκαινίασε το Πληροφοριακό Κέντρο (Περίπτερο) της Ελληνικής Αστυνομίας, του οποίου η λειτουργία, κατά την 71η Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης σε αυτόνομο χώρο, αποσκοπεί στην ανάδειξη δράσεων και δραστηριοτήτων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στα εγκαίνια παρέστη   o Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος χαιρέτησε με την ομιλία του την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο Πρέσβης της Γερμανίας και Γενικοί Πρόξενοι, βουλευτές Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Ανδραβίζος, ο Γενικός Επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκόκας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος κ. Αντώνιος Μπαμιατζής, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NDC-GR, Αντιστράτηγος κ. Ιωάννης Δούκας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, εκπρόσωπος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι Πρυτανικών Αρχών, εκπρόσωποι Δικαστικών Αρχών, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας Δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγος ε.α κ. Γεώργιος Πλάκας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Χωροφυλακής Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος ε.α κ. Θωμάς Ιωαννίδης , ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ανώτατοι απόστρατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

 

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, δήλωσε:

 

«…Εγκαινιάζω το Περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στην 71η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης…. Είμαστε εδώ για να υπονοήσουμε ως Αστυνομία ότι μετέχουμε στην οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Ελλάδος του Βορρά,…

 » Πώς μετέχει η Αστυνομία; Με το να κατασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη…Εν αταξία δεν υπάρχει πρόοδος. Δεν υπάρχει δημιουργία. Εν αταξία υπάρχει μόνον ο χορός των δαιμόνων. Αυτόν τον χορό επιχειρούμε να αποσοβήσουμε με όλες τις δράσεις και με την θητεία μας, την υπηρέτησή μας την εύορκη…»

 

Ως προς τους στόχους της Αστυνομίας, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως τόνισε ότι: « Τρεις είναι οι στόχοι-σκοποί… Ο πρώτος να υπηρετήσουμε τον πολίτη και την εύνομη δημοκρατία. Ο δεύτερος να είμαστε σήμα και εγγύηση για την ασφάλεια του πολίτη…και ο τρίτος είναι : πρόμαχοι στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Στην καταπολέμηση του κακού…»

 

Ο κύριος Πολύδωρας υποστήριξε με έμφαση : «Η έγνοια μας είναι για το άλλο έγκλημα. Το οργανωμένο έγκλημα. Των ναρκωτικών, των ασύμμετρων απειλών, της τρομοκρατίας, της ‘’εμπορίας’’ ανθρώπων και ανθρωπίνων μελών…Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας…»

 

 Σχολιάζοντας τα επεισόδια που συνέβησαν τις βραδινές ώρες της 08-09-2006 εκτός του χώρου της ΔΕΘ, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε: «…Δεν είναι το χθεσινό επεισόδιο αστυνομική ύλη. Είναι συμβάν για το οποίο λάβαμε τα μέτρα μας…Δεν είναι (το επεισόδιο) προς μεγέθυνση. Εξουδετερώθηκε αμέσως, δεν προκάλεσε την Έκθεση, τη ζωή, τον ρυθμό της πόλεως…»

 

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Πολύδωρας είπε: «…Εξηγούμεθα με τον ελληνικό λαό ότι είμαστε αφιερωμένοι στην υπηρέτησή του…Μας ενδιαφέρει να είναι με φρόνημα αυτό το υπέροχο δυναμικό των αστυνομικών. Φρόνημα και ιδεολογία για τη δημοκρατική νομιμότητα και για την Πατρίδα…Είμαστε ως Αστυνομία και δυνατοί και ψύχραιμοι…Δεν είμαστε νευρικοί ούτε επηρεαζόμαστε…στους βαθείς σκοπούς που υπηρετούμε…τον Ελληνικό Λαό, την εύνομη δημοκρατία, τη δημοκρατική νομιμότητα…»

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην ομιλία του, τόνισε τα εξής: «…Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας στον χώρο αυτό, δεν έχει τυπικό ή συμβολικό χαρακτήρα…Η ασφάλεια μας αφορά όλους. Τη Διεθνή Κοινότητα, Κράτη και Κυβερνήσεις, Κοινωνίες και Πολίτες…Στην κατεύθυνση αυτή προωθούμε τη νέα δομή του Σώματος…Τον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, το κτιριολογικό με την ολοκλήρωση έργων υποδομής (νέα κτίρια Αστυνομικών Διευθύνσεων, Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, Σκοπευτήριο ολυμπιακών διαστάσεων…παραλαβή σύγχρονου ατομικού και ομαδικού οπλισμού (πιστόλια, αυτόματα όπλα)…Την καθιέρωση νέου τύπου στολής του αστυνομικού προσωπικού… Δημιουργούμε την Ελληνική Αστυνομία του μέλλοντος…»

 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αρχηγός κάλεσε τους πολίτες και τους εκπροσώπους των φορέων και παραγωγικών τάξεων σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τόνισε ότι: « Αναμένουμε τη συμπαράστασή τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου

 

Κατά την τελέτη των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του νέου τύπου στολής του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

     
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

 

Τελευταίες Αναρτήσεις