Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάρτιος 200624-03-2006:Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

24-03-2006:Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 24-03-2006
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε σήμερα  (24-3-2006), στις 10:30 στο γραφείο του, με τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Tian XUEJUN.
 
Στη συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, ο κ. Tian XUEJUN συνεχάρη τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.
 
Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του με την οποία συμφώνησε ομόθυμα ο κ. Πρέσβης, ότι:¨πρώτη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, αποτελεί η διεθνής συνεργασία γιατί το έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα¨ .
 
Επίσης ο  κ. Υπουργός έκανε αναφορά στην Ολυμπιακή Ασφάλεια, χαρακτηρίζοντας αυτήν ως εξαιρετική εμπειρία με δεδομένο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα,  ήταν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στο κλίμα μίας νέας εποχής, ατμόσφαιρας και νέων μορφών εγκληματικότητας.
 
Ο κ. Πρέσβης, χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 πολύ πετυχημένους και αιτήθηκε από τον κ. Υπουργό τη συνεργασία, σε θέματα ασφαλείας και μεταφοράς τεχνογνωσίας.
 
Επίσης διαβεβαίωσε για τα ιδιαίτερα αισθήματα της χώρας του προς την Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας και την επιθυμία ώστε η Χώρα μας να συντελέσει ως προς την ανάπτυξη των σχέσεων της Κίνας με τα Βαλκάνια και τις Χώρες της Ευρώπης.
 
Ο κ. Υπουργός ανταπαντώντας επανέλαβε την δήλωση του Πρωθυπουργού, ότι:¨η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη¨.
 
Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Πρέσβης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό και τον προσκάλεσε στην Κίνα.
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                                             Fax  :  210 6929764
                                                       email  :  elasgrty@mopo.gr

 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις