Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2006Δελτία Τύπου Μάρτιος 200624-03-2006: 7η Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Χωρών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Βουκουρέστι,...

24-03-2006: 7η Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Χωρών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Βουκουρέστι, 24/03/2006)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24/03/2006

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Λεωνίδας Ευαγγελίδης, μετέβη χθες (23-03-06), στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 7η  Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των Χωρών Μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.). Τον κ. Ευαγγελίδη θα συνοδεύουν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών – μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου ιδιαίτερα για:

  • την εμπορία ανθρώπων,
  • το οργανωμένο έγκλημα και
  • την παράνομη μετανάστευση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) είναι ένας Διεθνής Οργανισμός για την Περιφερειακή Οικονομική Συνεργασία των χωρών Αλβανίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ελλάδος, Μολδαβίας, Ουκρανίας, Σερβίας – Μαυροβουνίου, Ρουμανίας, Ρωσίας και Τουρκίας. Ο χάρτης του Οργανισμού υπογράφηκε την 5η Ιουνίου 1998 στη Γιάλτα από τους Αρχηγούς των προαναφερόμενων Κρατών και κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την 27η Νοεμβρίου 1999 (Ν. 2911 / 1999 ΦΕΚ 83 Α / 16-4-1999).

Οι αρχές και οι σκοποί του είναι:

  • Η δραστηριοποίηση σε ένα πνεύμα φιλίας και καλής γειτονίας, καθώς και η ενδυνάμωση του αμοιβαίου σεβασμού, της εμπιστοσύνης, του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών.
  • Η περαιτέρω ανάπτυξη διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας στη βάση των αρχών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου.
  • Η συνεργασία για τη βελτίωση του επιχειρησιακού περιβάλλοντος και την προώθηση της ατομικής και συλλογικής πρωτοβουλίας των επιχειρήσεων και εταιρειών κατευθείαν στη διαδικασία της οικονομικής συνεργασίας.
  • Η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.
  • Η αντιμετώπιση και καταπολέμηση του Οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης κ.λ.π.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

 

 

 

 

Τελευταίες Αναρτήσεις