Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάρτιος 200528-03-2005:Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοφορίας στην...

28-03-2005:Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοφορίας στην Κρήτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  28/3/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Γιώργου Βουλγαράκη, η 2η συνάντηση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοφορίας στην Κρήτη. Στη συνάντηση, που  πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά της Κρήτης, παρέστη ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης καθώς και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας  και Αποκορώνου κ. Ειρηναίος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της επιτροπής :

  • κ. Γεώργιος Γραμματικάκης,
  • κ. Νίκος Κούνδουρος,
  • κα. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα,
  • κ. Χρήστος Λεοντής και
  • κ. Γιάννης Φίλης.

Επίσης παρέστησαν εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών αρχών της Κρήτης καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Γραφείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με την ευκαιρία της 2ης συνάντησης της Επιτροπής, ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε: «Η προσπάθεια της επιτροπής δεν είναι πρωτοβουλία ούτε αστυνομικού ούτε νομικού περιεχομένου. Είναι μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης και απευθύνεται στην άσκοπη χρήση των όπλων από την οποία η Κρήτη έχει θρηνήσει πολλά θύματα».

Τον Ιούνιο αναμένεται να υπογραφεί η κοινή διακήρυξη κατά της οπλοχρησίας στην Κρήτη, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση.

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις