Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάρτιος 200531-03-2005:Συνεργασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με χώρες που πρόκειται να διοργανώσουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις

31-03-2005:Συνεργασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με χώρες που πρόκειται να διοργανώσουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα,  31/3/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης μεταβαίνουν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, στο Κατάρ και την Κίνα, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών για τη μεταφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που απέκτησε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Σύμβουλο του Υπουργού Δημόσιας Τάξης επί θεμάτων οργάνωσης του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Αντιστράτηγο ε.α. κ. Βασίλειο Κωνσταντινίδη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγο κ. Σωτήριο Τσενέ, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Οι επισκέψεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και χωρών που πρόκειται να διοργανώσουν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις όπως:

  • την Κίνα, ενόψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008,
  • τη Γερμανία, ενόψει της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2006,
  • τη Βραζιλία, ενόψει της διοργάνωσης των Παναμερικανικών Αγώνων το 2007,
  • την Αλγερία, ενόψει της διοργάνωσης των Παναφρικανικών Αγώνων το 2007 και
  • το Κατάρ, ενόψει της διοργάνωσης των Πανασιατικών Αγώνων το 2006.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με αφορμή την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προωθεί τη δημιουργία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.). Πρόκειται για έναν επιστημονικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό φορέα στον τομέα της ασφάλειας, ο οποίος έχει σκοπό:

  • τη διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας και
  • την εκπόνηση μελετών, ερευνητικών προγραμμάτων και γνωμοδοτήσεων, τόσο για το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όσο και για άλλους φορείς.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ. :   210 6977505
                                             Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις