Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Μάιος 200515-05-2005: Oλοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών Ασφαλείας της Γαλλίας (INHES)(8-13/05/2005)

15-05-2005: Oλοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών Ασφαλείας της Γαλλίας (INHES)(8-13/05/2005)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15/05/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε η εξαήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη  που πραγματοποίησαν στη χώρα μας ενενήντα (90) σπουδαστές του Ινστιτούτου Ανώτερων Σπουδών Ασφαλείας της Γαλλίας (INHES) το διάστημα από τις 8 έως και τις 13 Μαΐου 2005.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη παρακολούθησαν τετραήμερο ενημερωτικό σεμινάριο (9-12/5/05), με ομιλητές ανώτατους και ανώτερους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θέματα που αναλύθηκαν στο πλαίσιο του ενημερωτικού σεμιναρίου,  ήταν και τα εξής:

  • η  ασφαλής διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004, στο πλαίσιο μεταφοράς της εμπειρίας και τεχνογνωσίας που αποκόμισε η Ελληνική Αστυνομία από το σχεδιασμό και την εφαρμογή του μοντέλου Ολυμπιακής Ασφάλειας,
  • η οργάνωση και διάρθρωση των Υπηρεσιών Τάξης και Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας και
  • η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών Ασφαλείας της Γαλλίας, που είναι μία ανεξάρτητη διοικητική Υπηρεσία, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνεται και η μετεκπαίδευση ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Γαλλίας σε θέματα ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψή τους στη χώρα μας τα στελέχη του Ινστιτούτου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αττικής (Ο.Α.Κ.Α.), καθώς και στα επιχειρησιακά κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν άσκηση της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εκπαιδευτικές της εγκαταστάσεις.

Η άσκηση, η οποία έγινε με τη χρήση πραγματικών πυρών, περιλάμβανε τα ακόλουθα σενάρια:

  • Σύλληψη κακοποιών που κινούνται με αυτοκίνητο (εποχούμενη σύλληψη)
  • Καταρρίχηση από προσομοιωμένο κτίριο
  • Έφοδο σε προσομοιωμένο εργαστήριο κατασκευής Χ.Β.Ρ.Π. ουσιών με τη χρήση πραγματικών πυρών
  • Έφοδο σε προσομοιωμένο λεωφορείο με τη χρήση πραγματικών πυρών
  • Βολές ανάμεσα σε ανθρώπινους στόχους με πραγματικά πυρά
  • Βολή ελεύθερου σκοπευτή από απόσταση 100 περίπου μέτρων

Σημειώνεται ότι το  μοντέλο σχεδιασμού Ασφάλειας, που εφαρμόστηκε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως απόλυτα επιτυχημένο σε διεθνές επίπεδο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον και τη προσοχή πολλών χωρών και οργανισμών.

DVD με πλάνα και CD με φωτογραφίες από την επίσκεψη των σπουδαστών του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών Ασφαλείας της Γαλλίας (INHES) στα επιχειρησιακά κέντρα και από την παρακολούθηση της άσκησης της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) διανέμονται από το Γραφείο Τύπου/ΥΔΤ.

 

     

Για περισσότερες πληροφορίες     τηλ.  :   210 6977505
                                               Fax  :  210 6929764
                                             e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

1.bmp
2.bmp
3.bmp
4.bmp

Τελευταίες Αναρτήσεις