Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2005Δελτία Τύπου Απρίλιος 200513-04-2005:Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Διευθυντή του FBI, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις και τον Υπουργό...

13-04-2005:Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Διευθυντή του FBI, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις και τον Υπουργό Δικαιοσύνης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13/4/2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις ΗΠΑ, συναντήθηκε χτες (12/4/2005) διαδοχικά με τον Διευθυντή του FBI, Robert Mueller, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις, Nicolas Burns και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Albert Gonzales.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Υπουργού με τον κ. Mueller, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης. Συγκεκριμένα, έμφαση δόθηκε στον περιφερειακό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκόμισε από το σχεδιασμό και την εφαρμογή του μοντέλου Ολυμπιακής Ασφάλειας και τη διεθνή συνεργασία.

Παράλληλα, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και τον κ. Burns για την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το επίπεδο εκπαίδευσης της χώρας μας σε θέματα ασφάλειας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα μπορεί να συμβάλλει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η συνάντηση του Υπουργού με τον κ. Gonzales επικεντρώθηκε στο θέμα των ταξιδιωτικών εγγράφων. Ο Γιώργος Βουλγαράκης ενημέρωσε τον κ. Gonzales για η διαδικασία του σχεδιασμού των νέων ελληνικών διαβατηρίων, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί και βασίζεται σε ιδιαίτερα υψηλά πρότυπα ασφάλειας.

Μετά τις παραπάνω συναντήσεις, Γιώργος Βουλγαράκης προέβη στις εξής δηλώσεις, έξω από το Στέητ Ντηπάρτμεντ:

«Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με όλους, η οποία αφορούσε την αξιοποίηση της ελληνικής εμπειρίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρέπει να πω ότι μου μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την επιτυχία της Ελλάδας. Αποφασίσαμε να διευρύνουμε το πλαίσιο συνεργασίας μας, ειδικά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Συνεπώς, το κλίμα των μέχρι τώρα επαφών είναι παραπάνω από θετικό. Νομίζω πως μια σειρά από ζητήματα μπαίνουν σε μια νέα φάση. Η χώρα μας έχει διαμορφώσει ένα νέο επίπεδο αξιοπιστίας, έχει αυξήσει τις προσδοκίες».

 

   

   Φωτογράφος: Α.Π.Ε.Πανάγος Δημήτριος

 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ.     :  210 6977505
                                         Fax     :  210 6929764
                                         e-mail  : elasgrty@mopo.gr

 

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG

Τελευταίες Αναρτήσεις