Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200402-07-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην εφημερίδα Los Angeles Times

02-07-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην εφημερίδα Los Angeles Times

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2/7/2004

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για εμάς οι Αγώνες αρχίζουν σήμερα?» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιώργος Βουλγαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Los Angeles Times. Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Alan Abrahamson είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν τον σχεδιασμό ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στα έργα σχολίασε ότι η επιτάχυνση των έργων, αποτελεί συνώνυμο της προσπάθειας που καταβάλλει η χώρα για την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Προσέθεσε δε, ότι οι όποιες καθυστερήσεις δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση την επιχειρησιακή εφαρμογή του σχεδιασμού ασφάλειας.

Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργείται από διάφορα δημοσιεύματα ο κ. Βουλγαράκης σχολίασε ότι ο κόσμος που θα ήθελε να επισκεφθεί τη χώρα μας και να παρακολουθήσει από κοντά τους Αγώνες στη γενέτειρα τους, τρομοκρατείται και με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα κλίμα που επισκιάζει τα ιδανικά, τις αξίες και τα ιδεώδη των Αγώνων. Την ίδια στιγμή, αποπνέοντας αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς σχολίασε σχετικά με τον Ολυμπιακό Σχεδιασμό Ασφάλειας «ανησυχούμε επειδή πρέπει να ανησυχούμε. Επαγρυπνούμε γιατί πρέπει να επαγρυπνούμε. Ο,τιδήποτε είναι δυνατό να συμβεί, θεωρούμε ότι είναι πιθανό να συμβεί».

Το άρθρο δημοσιεύεται στην αγγλική γλώσσα στην σημερινή έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times, στην ιστοσελίδα:
http://latimes.com/la-sp-oly2jul02,1,849426.story

Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. : 210 6977505
Fax : 210 6929764
e-mail : elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις