Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200406-07-2004: Τα μέτρα ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

06-07-2004: Τα μέτρα ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Αστυνομία, έλαβε χθες (5-7-04) αυξημένα μέτρα τάξης, τροχαίας και ασφάλειας, στο πλαίσιο των επινικίων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο προς τιμή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση προσέλευσης των θεατών στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου, ενώ παράλληλα αισθητή, αλλά και διακριτική, ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων:

 • στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος»
 • κατά μήκος της διαδρομής από το Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» προς το Παναθηναϊκό Στάδιο,
 • στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αλλά και
 • στην ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό.

Συνολικά, απασχολήθηκαν περίπου 2.200 αστυνομικοί, από τους οποίους 240 σε μέτρα τροχαίας. Διατέθηκαν επίσης:

 • 20 μοτοσικλέτες της Τροχαίας και 28 της Ομάδας «Ζ»,
 • 38 περιπολικά της Τροχαίας και  της Αμέσου Δράσεως,
 • 6 γερανοφόρα οχήματα της Τροχαίας και
 • 24 διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Σκοπός των μέτρων ήταν η ασφάλεια:

 • των μελών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου,
 • των επισήμων που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις και
 • των θεατών,

τόσο στο χώρο του Σταδίου, όσο και κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησε η Εθνική μας Ομάδα, χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο ο αυθόρμητος χαρακτήρας της υποδοχής και των επινικίων εκδηλώσεων.

Τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Αστυνομία, επέβλεψαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος από τα Κέντρα Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων, βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη η διακλαδική άσκηση ετοιμότητας Ολυμπιακής Ασφάλειας, με την κωδική ονομασία «ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΤΡΙΑΙΝΑ». Στην άσκηση, η οποία ως γνωστό διεξήχθη στο Λιμάνι του Πειραιά, συμμετείχαν ειδικές Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ.

Με τη λήξη των επινίκιων εκδηλώσεων ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος Βουλγαράκης δήλωσε: Σήμερα για μας ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη μέρα, διότι μπορέσαμε «να διαχειριστούμε πλήθος» σε πραγματικές συνθήκες. Διαχειριστήκαμε ουσιαστικά κάτι παραπάνω από το 10%  των επισκεπτών που θα έρθουν στην Ελλάδα ή περιμένουμε να έρθουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και νομίζω ότι η διαχείριση αυτή έγινε με τρόπο άψογο και υποδειγματικό. Ήταν δηλαδή για  την Ελληνική Αστυνομία και τις δυνάμεις της το μεγαλύτερο test event που θα μπορούσε να γίνει. Συνεπώς, πιστεύω ότι μετά από τη σημερινή διαχείριση μπορούμε να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό για το οποίο ετοιμαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να γίνουν δηλαδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Φωτογραφίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α. κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων υπάρχουν στις ιστοσελίδες του Υ.Δ.Τ. (www.ydt.gr) και του Α.Π.Ε. (www.ana.gr).
Φωτογραφίες διατίθενται επίσης και από το Γραφείο Τύπου/Υ.Δ.Τ. (Π.Κανελλοπούλου 4, 7ος όροφος)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

 

photo1.jpg
photo2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις