Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200401-07-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στο BBC World

01-07-2004: Συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης στο BBC World

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Για εμάς οι Αγώνες ξεκινούν σήμερα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σταθμό BBC World. Ο κ. Υπουργός, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον δημοσιογράφο Owen Bennett Jones, είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούσαν το σύνολο του Σχεδιασμού Ολυμπιακής Ασφάλειας και την εξέλιξη της εφαρμογής των μέτρων.

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη και καμία πληροφορία σχετικά με την εκδήλωση τρομοκρατικών επιθέσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Αυτό δε σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας».

Ο κ. Υπουργός δήλωσε επίσης ότι η χώρα μας έχει δαπανήσει  τριπλάσια ποσά από αυτά του Σίδνεϋ, για υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό ασφάλειας και εκπαίδευση προσωπικού, ενώ παράλληλα αξιοποιεί στο έπακρο διεθνείς συνεργασίες σε όλα τα επίπεδα.

Όσον αφορά την 1η Ιουλίου ως την επίσημη έναρξη της εφαρμογής του σχεδιασμού ασφάλειας, ο κ. Υπουργός είπε σχετικά: «Από σήμερα περισσότεροι από 11.200 άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας, άρτια εκπαιδευμένοι, τοποθετούνται στις θέσεις τους, ενώ ο αριθμός αυτός σταδιακά θα αυξάνεται. Αύριο διεξάγεται η τελευταία επίσημη δοκιμή της λειτουργίας του τεχνολογικού εξοπλισμού, ενώ τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ευρείας κλίμακας άσκηση για την ασφάλεια του λιμένα του Πειραιά με την κωδική ονομασία Ποσειδώνος Τρίαινα.
Ακολουθούμε πιστά τα χρονοδιαγράμματα και αισθανόμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του σχεδιασμού μας. Για εμάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν
».

 

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                            e-mail :  elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις