Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2004Δελτία Τύπου Ιούλιος 200401-07-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη

01-07-2004: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1/7/2004

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Γεώργιος Βουλγαράκης, συναντήθηκε σήμερα και ώρα 12:00 με τον Ανώτατο Διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, Στρατηγό κ. James L. Jones.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Φώτιος Νασιάκος και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, Υποστράτηγος κ. Βασίλειος Κωνσταντινίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Υπουργός δήλωσε:«Είχαμε μία συνάντηση με τον Στρατηγό κ. James Jones για τα ζητήματα της διεθνούς συνδρομής, όπως αυτά τα έχει εξειδικεύσει η Ελλάδα μέσα από τις πολλές συζητήσεις που έχουν γίνει. Η εξέλιξη αυτή πάει πάρα πολύ καλά, νομίζω έχουμε λύσει τα περισσότερα ζητήματα τα οποία υπήρχαν και θα ενσωματωθούν στο δικό μας Ολυμπιακό Σχεδιασμό, ο οποίος όπως ξέρετε έχει ξεκινήσει. Ήταν μία πάρα πολύ καλή συζήτηση και φυσικά θα υπάρξουν και άλλες μέχρι να ξεκινήσουν επισήμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Επίσης, σήμερα είναι η μέρα που, όπως ξέρετε, το Σχέδιο Ολυμπιακής Ασφάλειας έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Από το πρωί, πολλές εκατοντάδες προσωπικού τοποθετούνται στις θέσεις τους, γνωρίζουν, εξοικειώνονται με το χώρο, εξοικειώνονται με τους Αξιωματικούς τους και καταλαμβάνουν τις θέσεις επισήμως. Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί περίπου 11.000 Αστυνομικοί και τις επόμενες μέρες το έργο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί. Η εκτίμηση η οποία υπάρχει ως αυτή τη στιγμή είναι ότι όλα εξελίσσονται με βάση το σχέδιο το οποίο έχει γίνει και τις επόμενες μέρες σταδιακά θα αναπτυχθούν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν αποφασισθεί. Συνεπώς, η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τώρα ο σχεδιασμός πηγαίνει πάρα πολύ καλά.».

Φωτογραφίες της συνάντησης υπάρχουν στις ιστοσελίδες του
Υ.Δ.Τ. (www.ydt.gr) και του Α.Π.Ε. (www.ana.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες      τηλ. : 210 6977505
                                              Fax  :  210 6929764
                                           e-mail  :  elasgrty@mopo.gr

 

 

img1.jpg
img2.jpg

Τελευταίες Αναρτήσεις