Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΥΔΕΑΠ201423-09-2016: Διήμερη Συνάντηση των Εθνικών σημείων Επαφής (National Contact Points - NCPs) της Ειδικής Δράσης Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστροφών -...

23-09-2016: Διήμερη Συνάντηση των Εθνικών σημείων Επαφής (National Contact Points – NCPs) της Ειδικής Δράσης Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστροφών – ‘EURINT’ στην Κω την 20-21/09/2016»

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Διήμερη Συνάντηση των Εθνικών σημείων Επαφής (National Contact Points NCPs) της Ειδικής Δράσης Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστροφών – ‘EURINT’ στην Κω την 20-21/09/2016»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία διήμερη συνάντηση στην Κω τις ημερομηνίες 20 και 21/09/2016 των Εθνικών σημείων Επαφής (National Contact Points – NCPs) της Ειδικής Δράσης Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιστροφών – ‘ΕURINT’, η οποία και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ).

Η συνάντηση διενεργήθηκε με επιμέλεια της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) και της Διευθύνουσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου ‘ EURINT ’.

Στόχος της συνάντησης αυτής, ήταν η ανάπτυξη και ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα των επιστροφών, επικεντρώνοντας κυρίως στις αναγκαστικές επιστροφές, από το χρονικό σημείο της αναγνώρισης των υπηκόων τρίτων χωρών έως την έκδοση προσωρινών ταξιδιωτικών εγγράφων για την επιστροφή τους σε χώρα καταγωγής ή διέλευσης.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι (σημεία επαφής) από τις παρακάτω χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Τσεχία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ισπανία, Γαλλία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία, Σλοβενία, Ηνωμένο Βασίλειο, εκπρόσωπος του οργανισμού FRONTEX και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν στην διήμερη συνάντηση στελέχη της Υ.Δ.Ε.Α.Π., της Ελληνικής Αστυνομίας από την Δ/ση Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Α.Ε.Α. και ο κ. Διευθυντής της Β’ Δ/σης Αστυνομίας Δωδεκανήσων, καθώς επίσης ο κ. Διοικητής και στελέχη του Κ.Υ.Τ. της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Τελευταίες Αναρτήσεις