Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΥΔΕΑΠ201416-02-2016: Δελτίο Τύπου σχετικά με εκδήλωση για την για την Ενημέρωση, Διάδοση, Προβολή και Δημοσιότητα των ενεργειών του Ταμείου...

16-02-2016: Δελτίο Τύπου σχετικά με εκδήλωση για την για την Ενημέρωση, Διάδοση, Προβολή και Δημοσιότητα των ενεργειών του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων αναφορικά με τις χρηματοδοτούμενες δράσεις του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 09 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε τελετή-εκδήλωση στην έδρα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Υ.Δ.Ε.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Τομέας Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Αρχηγείο του ΛΣ-ΕΛ.- ΚΤ. για την Ενημέρωση, Διάδοση, Προβολή και Δημοσιότητα των ενεργειών του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων αναφορικά με τις χρηματοδοτούμενες δράσεις του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικότερα την προμήθεια του συγχρηματοδοτούμενου Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «ΓΑΥΔΟΣ».

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και το συνολικό κόστος του σκάφους ανήλθε στα 28,8 εκ. € .

Βασικοί ομιλητές στην Τελετή ήταν:

  • Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. ΔΡΙΤΣΑΣ Θεόδωρος.
  • Ο Διευθυντής της Υ.Δ.Ε.Α.Π., Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ.
  • Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης/Τομέας Προστασίας του Πολίτη παρευρέθησαν ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ Τζανέτος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, καθώς και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος κ. ΔΗΜΟΥ Δημήτριος.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προστιθέμενη αξία των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων , αποτυπώνοντας την συμβολή του Ταμείου στην προσπάθεια των Ελληνικών Αρχών για την φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

Ομιλία του Διευθυντή της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Τελευταίες Αναρτήσεις