Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΥΔΕΑΠ2014Ημερίδα Διαβούλευσης του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης, και Ένταξης (‘AMIF’)

Ημερίδα Διαβούλευσης του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης, και Ένταξης (‘AMIF’)


Ημερίδα Διαβούλευσης του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης, και Ένταξης
(‘
AMIF’)

Στις 29 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε Ημερήσια Διαβούλευση, από την Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης του Τομέα των Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Η διαβούλευση είχε σκοπό την ενημέρωση των πιθανών εμπλεκόμενων Φορέων και Οργανισμών καθώς και τη διεύρυνση των τρόπων συνεργασίας των τοπικών φορέων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών στα πλαίσια του προγράμματος του νέου Ταμείου.

Στην εν λόγω διαβούλευση προλόγισαν οι Γενικοί Γραμματείς Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, Πρόνοιας κα Ευτυχία Μπέκου και Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας. Οι βασικοί ομιλητές ήταν ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Α/Δ κ. Παναγιώτης Μαρκετάκης, η Διευθύντρια Υπηρεσίας Ασύλου κα Μαρία Σταυροπούλου, ο Διευθυντής Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτης Νίκας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Νίτσας και η Αναπλ. Διευθύντρια της Δ-νσης Κοινωνικής Ένταξης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανασία Ιωάννου.

Παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από: ΜΚΟ και λοιπούς Φορείς, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τον Συνηγόρου του Πολίτη, που παρακολούθησαν τις ομιλίες, ενημερώθηκαν για τις στρατηγικές και τους στόχους των εν θέματι Ταμείων καθώς επίσης αντάλλαξαν απόψεις και γνώμες.

Τελευταίες Αναρτήσεις