Τε 8 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Αύγουστος 201221-08-2012:Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας

21-08-2012:Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να ενημερωθεί για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες η χώρα αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δυσχερή συγκυρία στο μέτωπο των πυρκαγιών. Αντιμετωπίζουμε έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Για να σας δώσω έναν αριθμό: Το τελευταίο δεκαήμερο έχουμε 589 πυρκαγιές. Μόνο σήμερα το πρωί έχουν εκδηλωθεί 16 νέες πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό και με αίσθηση των προβλημάτων σε επίπεδο υλικού, το οποίο ήδη πολύ καλά γνωρίζετε, η Πυροσβεστική Υπηρεσία καταβάλλει μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Και θα ήθελα βαθιά να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα ήθελα επίσης να πω ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμών εκ προθέσεως. Για τον λόγο αυτό έχω ζητήσει ήδη πέρα από τη βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας και των ειδικών υπηρεσιών της, τη βοήθεια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών».

Ερωτήσεις Δημοσιογράφων

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αποκατάσταση – χορήγηση αποζημιώσεων των πληγέντων, ο κ. Υπουργός απάντησε:

«Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεδομένου ότι δεν αφορά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν έχει έννοια να επεκταθώ στο θέμα αυτό».

Για την ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με «ελλιπή σχεδιασμό», ο κ. Δένδιας ανέφερε:

«Προφανώς, εφόσον πρόκειται για ερώτηση θα απαντηθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Καθόσον αφορά εμένα, το Υπουργείο και την Κυβέρνηση, υπήρξαμε απολύτως ειλικρινείς στην ελληνική κοινωνία, ευθύς εξαρχής, για το επίπεδο των υλικών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος και της χώρας. Αυτά είναι γνωστά σε όλους. Και στο πλαίσιο αυτών των δυνατοτήτων ξαναλέω ότι η αίσθησή μου – και νομίζω και η αίσθηση της ελληνικής κοινωνίας – είναι ότι το Πυροσβεστικό Σώμα υπερβάλλει εαυτόν».

Σε ερώτηση τέλος δημοσιογράφου για το αν η αναφορά του κ. Υπουργού «σε ενδείξεις αν όχι αποδείξεις για εμπρησμό» αφορά την περίπτωση της Χίου, ο κ. Δένδιας απάντησε : «Και της Ζακύνθου».

Τελευταίες Αναρτήσεις