Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Αύγουστος 201221-08-2012: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη...

21-08-2012: Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαου Δένδια με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη

Συμφωνήθηκε η αναβάθμιση του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (21.08.2012) το πρωί, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Μπουτάρη, στο γραφείο του στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη κ. Καλυψώ Γούλα, και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων κ. Χασδάϊ Καπόν.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση προβλημάτων της Θεσσαλονίκης, όπως το κυκλοφοριακό, το παρεμπόριο, καθώς και οι κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών, η ρύπανση και η επαιτεία από παράνομους μετανάστες και αλλοδαπούς Ρομά κ.α.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα καλύτερης αστυνόμευσης του οδικού δικτύου της πόλης για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, ιδίως στα σημεία όπου υπάρχουν ράμπες αναπήρων, αλλά και πεζόδρομοι. Επίσης τέθηκε το θέμα της αλλαγής του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, με στόχο να περιοριστεί στις βραδινές ώρες.

Τη συνάντηση απασχόλησε και το ζήτημα της καταπολέμησης του παρεμπορίου που πλήττει τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης και επισημάνθηκε η ανάγκη σύλληψης των ατόμων που εισάγουν και διακινούν παραποιημένα προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε η αναβάθμιση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης του συντονισμού των δράσεων της Δημοτικής Αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία.

Τελευταίες Αναρτήσεις