Τε 17 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Απρίλιος 201203-04-2012:Δελτίο Τύπου σχετικά με την παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδη των πρώτων 200 αστυνομικών που ενισχύουν...

03-04-2012:Δελτίο Τύπου σχετικά με την παρουσίαση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδη των πρώτων 200 αστυνομικών που ενισχύουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. απο σήμερα

ΕΛΛΗΝΟΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 3 Απριλίου 2012

Δελτίο Τύπου

1.000 αστυνομικοί ενισχύουν την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ μέσα στον Απρίλιο.

Σήμερα οι πρώτοι 200 στους δρόμους της Αθήνας

Τους πρώτους 200 νέους αστυνομικούς – ειδικούς φρουρούς που θα ενισχύσουν από σήμερα τις Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. παρουσίασε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υλοποιώντας με αυτόν τον τρόπο και τη δέσμευσή του τόσο για την «αναγέννηση» της ομάδας και την ανασύνταξη της ΕΛ.ΑΣ, όσο και για την ασφάλεια των γειτονιών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πρώτοι νέοι 200 αστυνομικοί – ειδικοί φρουροί με τους οποίους ενισχύονται οι ομάδες ΔΙ.ΑΣ., θα ενταχθούν στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας και θα αποτελέσουν μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων που υλοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Στην παρουσίαση παρέστησαν οι κ.κ. Υφυπουργοί Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Μανώλης Όθωνας και Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Νικόλαος Σερέτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος και άλλοι Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως και οι διοικητές των περιφερειακών ομάδων ΔΙ.ΑΣ .

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη καλωσόρισε ο Διοικητής της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ταξίαρχος Ευάγγελος Βενέτης λέγοντας χαρακτηριστικά:«κύριε Υπουργέ, σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας και κυρίως, για εσάς, που εμπνευστήκατε και δημιουργήσατε τις Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης.

Οι περιπολίες δίκυκλης αστυνόμευσης και η εμφανής αστυνόμευση, από τη ΔΙ.ΑΣ, αποτέλεσαν μια πρωτοποριακή ιδέα που κατά την εφαρμογή της στην πράξη απέδωσε τα μέγιστα, τόσο, όσον αφορά στην έννοια της δημόσιας ασφάλειας όσο και στην ενίσχυση του κύρους της Ελληνικής Αστυνομίας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός εξήρε την αποτελεσματικότητα της Ομάδας που αναγνωρίζεται από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ομιλία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Ομιλία Διοικητή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.Ταξίαρχου Ευάγγελου Βενέτη

Τελευταίες Αναρτήσεις