Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201227-01-2012:Τελετή κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

27-01-2012:Τελετή κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Σούλη και χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Φουστάνος, ο Επιτελάρχης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, καθώς και οι ηγεσίες και το προσωπικό των Κλάδων και των Διευθύνσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησαν σύντομες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή προς τους δημοσιογράφους.

Δημοσιογράφος .: Κε Υπουργέ έχουμε ιστορικά χαμηλά, καταγράφονται, σε διάφορες δημοσκοπήσεις και παράλληλα αφήσατε ανοιχτό σε μια συνέντευξή σας το ενδεχόμενο να είστε υποψήφιος στην διαδοχή.

Υπουργός : Κοιτάξτε, σήμερα είναι η μέρα της μεγάλης διαπραγμάτευσης που κάνει η κυβέρνηση με την τρόικα και πρέπει να στείλουμε τα απαραίτητα μηνύματα στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν όψει του Συμβουλίου Κορυφής την Δευτέρα.

Οι ώρες είναι κρίσιμες για όλους. Είναι πάνω απ’ όλα για την Ελλάδα κι εκεί είμαστε επικεντρωμένοι. Όλες οι προσπάθειές μας είναι στο πώς θα βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο, πώς θα κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος για την ελληνική κοινωνία, τον ελληνικό λαό. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα, τα οποία θα συζητηθούν στην ώρα τους. Μέχρι τότε όμως το ΠΑΣΟΚ με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, που στηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής για να έχουμε τα αποτελέσματα που χρειάζεται η χώρα και ο ελληνικός λαός. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Δημοσιογράφος .: Υπάρχει όμως συνοχή στο ΠΑΣΟΚ; Δεν υπάρχει συνοχή στο ΠΑΣΟΚ..

Υπουργός : Να είστε απολύτως βεβαία πως θα διαψευσθούν όσοι πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κάνει σταθερά την προσπάθεια στην οποία έχουμε ταχθεί, την διάσωση της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έκανε όλες τις υπερβατικές κινήσεις που μπορούσε να κάνει ένας σύγχρονος πολιτικός και όλα τα στελέχη μας, οι Υπουργοί και τα στελέχη μας, δίνουμε τη μάχη ο καθένας στο δικό του μετερίζι προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα το οποίο επιδιώκουμε, επαναλαμβάνω για το συμφέρον της χώρας, όχι για το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα κρίνονται στις εκλογές και τότε ο Έλληνας πολίτης θα αξιολογήσει την προσφορά του καθενός και θα τιμήσει με την ψήφο του ή θα απορρίψει τις πολιτικές που έχουνε υλοποιηθεί μέχρι τώρα. Όμως, επειδή γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση θέλω να πω ότι εκείνο το οποίο θα κριθεί στις εκλογές, στις εθνικές εκλογές είναι το πόσο συνέβαλε ο καθένας στην διάσωση της χώρας. Τα υπόλοιπα είναι για την εσωτερική κατανάλωση αυτής της περιόδου.

Δημοσιογράφος .: θα χρησιμοποιήσω μια δική σας έκφραση: και wannabeς κι αδιάβαστος;;

Υπουργός .: Τί να σας πω… Γειά σας

Τελευταίες Αναρτήσεις