Τε 17 Αυγούστου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201130-12-2011: Ευχετήριο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Ελευθέριου Οικονόμου για το νέο έτος

30-12-2011: Ευχετήριο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Ελευθέριου Οικονόμου για το νέο έτος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2011

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Ελευθέριου Οικονόμου για το νέο έτος

Η Χώρα μας διανύει μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην μεταπολεμική της ιστορία. Το 2011 όλοι οι Έλληνες βιώσαμε πρωτοφανείς καταστάσεις.

Το 2012 είναι η χρονιά που σε μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας.

Έχουμε ήδη ανατρέξει όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, στους λόγους που φτάσαμε εδώ. Και έχουμε ακούσει σειρά αναλύσεων για τα λάθη και τις παραλείψεις μας, γεμίζοντας τους πολίτες αυτού του περήφανου τόπου με ενοχές.

Παρά τις αρνητικές εξελίξεις και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το 2012, πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Τέλος στις ενοχές. Πρέπει και μπορούμε να βάλουμε σε νέες βάσεις τις προτεραιότητές μας, τις απαιτήσεις μας, τα όνειρά μας. Γιατί τα όνειρά μας κανείς δεν μπορεί να μας τα στερήσει. Κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει την ελπίδα γεμίζοντας με φόβο και ανασφάλεια την καθημερινότητά μας.

Όμως η αλλαγή του χρόνου είναι απαραίτητο να γίνει εφαλτήριο και για μια εσωτερική επανάσταση. Μόνο ανανεωμένοι εσωτερικά, μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν καινούργιο κόσμο. Κόσμο αγάπης, ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης, ανάπτυξης και προόδου.

Είναι η ώρα, σε εθνικό και ατομικό επίπεδο, ο καθένας μας να σηκώσει τα μανίκια και να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του τόπου.

Ως Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να διατηρήσουμε και να περιφρουρήσουμε όσα κατακτήσαμε, με κόπο και αγώνες. Άλλωστε, εμείς οι Έλληνες έχουμε διαχρονικά δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες και έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί μπορούμε.

Χρειαζόμαστε ελπίδα, δύναμη και εμπιστοσύνη στα θετικά στοιχεία που έχει μέσα του ο Έλληνας.

Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία.

Τελευταίες Αναρτήσεις