Πε 23 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2012Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201201-01-2012:Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης,...

01-01-2012:Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εορταστικά μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, κατά την αλλαγή του χρόνου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.

Στο μήνυμα του ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτές τις ώρες θα επιθυμούσατε να βρίσκεστε κοντά στις οικογένειές σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Όμως και αυτή τη στιγμή εκτελείτε το χρέος σας, διασφαλίζοντας την κοινωνική γαλήνη και δίνοντας τον καλύτερο σας εαυτό για την προστασία του πολίτη, μ ε όρους δημοκρατίας, με όρους προστασίας των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Και θέλω να σας ευχαριστήσω γι αυτό.

Γνωρίζω τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω τους κόπους και τις αγωνίες σας. Σημασία όμως ιδιαίτερη έχει, η γενική αναγνώριση του αποτελέσματος των προσπαθειών σας από τον Ελληνικό λαό.

Οι πολίτες είναι δίπλα σας. Σας εμπιστεύονται. Αναγνωρίζουν το σπουδαίο έργο σας, τον καθημερινό σας αγώνα και την ικανότητα σας να ανταποκρίνεστε στις προκλήσεις και στα μεγάλα γεγονότα. Ξέρουν ότι στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο Έλληνας Αστυνομικός, παρά τις μειώσεις που έχει υποστεί στο μισθό του, είναι από τους δημόσιους εκείνους λειτουργούς που εργάζεται με αμείωτο ρυθμό και αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας, συμμετέχοντας καθοριστικά στο χτίσιμο μιας κοινωνίας ασφαλούς που παράγει, προοδεύει και ευημερεί. Μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και ανθρωπιάς. Όπως αρμόζει σε εμάς τους Έλληνες.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος μας. Αυτή είναι σήμερα η μεγαλύτερη προσφορά μας στους πολίτες και η  επένδυση της Αστυνομίας για το μέλλον.

Σας εύχομαι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Θερμές ευχές στις οικογένειες σας.

Σας ευχαριστώ».

Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε τα ακόλουθα:

«Όπως κάθε στιγμή του Χρόνου, έτσι και με την ανατολή του 2012 το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στο καθήκον, ώστε οι συνάνθρωποί μας, να ζουν σε συνθήκες τάξης, ηρεμίας και ασφάλειας.

Το 2011 ήταν αναμφίβολα μια δύσκολη χρονιά. Ανταποκριθήκατε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με υπηρεσιακό ζήλο, με προσήλωση στην αποστολή σας. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα πράξετε και το νέο έτος που προφανώς, δεν θα είναι εύκολο.

Γνωρίζουμε όλοι πως αυτή την περίοδο η πατρίδα μας δίνει μια πολύπλευρη, κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της μάχη. Μια μάχη που για να κερδηθεί απαιτούνται θυσίες, κόπος, συλλογική δουλειά.

Σ’ αυτή τη μάχη είμαστε και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες με επαγγελματισμό, με υπευθυνότητα με ολοκληρωτική αφοσίωση παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό επίπεδο.

Θέλω, να σας εκφράσω την ικανοποίησή μου για το υψηλό φρόνημα και τον εξαιρετικό βαθμό ομοψυχίας, συνοχής και αλληλεγγύης που επιδεικνύετε κατά την εκπλήρωση της αποστολής σας.

Είναι τα στοιχεία αυτά, που καταξιώνουν την Ελληνική Αστυνομία στην συνείδηση της κοινωνίας, είναι εκείνα που στην ιστορική διαδρομή βοήθησαν το λαό μας να αντέξει και να μεγαλουργήσει, είναι αυτά που δίνουν ελπίδα, όραμα, προοπτική και βεβαιότητα πως όλοι μαζί ενωμένοι θα ξεπεράσουμε σύντομα και τη σημερινή κρίση.

Καλώ λοιπόν τους συναδέλφους να συνεχίσουμε όλοι μαζί την εξαιρετική αυτή συλλογική προσπάθεια:

  • παγιώνοντας το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών
  • τηρώντας τη νομιμότητα και ενεργώντας πάντα με δικαιοσύνη και ανθρωπιά
  • διαφυλάσσοντας την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη
  • αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Ελληνική Αστυνομία.

Είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε σ’ αυτό το Σώμα και υπηρετούμε αυτή την πατρίδα αυτή την κοινωνία.

Εύχομαι σ’ εσάς και στις οικογένειές σας Χρόνια Πολλά, με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε το δρόμο της προσφοράς και του καθήκοντος.

Σας ευχαριστώ».

Τελευταίες Αναρτήσεις