Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201120-11-2011:Δελτίο Τύπου σχετικά με επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σόφια...

20-11-2011:Δελτίο Τύπου σχετικά με επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σόφια της Βουλγαρίας και την υπογραφή δύο διμερών Συμφωνιών συνεργασίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Υπογράφηκαν δύο διμερείς Συμφωνίες για κοινούς τροχονομικούς ελέγχους στα σύνορα των δύο χωρών και κοινές περιπολίες στο τουριστικό θέρετρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Επίσημη επίσκεψη στη Σόφια της Βουλγαρίας πραγματοποιούν από χθες (19-12-2011) ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, μετά από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγού της Αστυνομίας της Βουλγαρίας, κ. Kalin Georgiev.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, υπογράφηκαν σήμερα (20-12-2011) δύο διμερείς συμφωνίες. Η πρώτη, που υπογράφηκε από το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, αφορά στη συγκρότηση κοινών ομάδων τροχονομικών ελέγχων, που θα ενεργοποιηθούν το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, σε όμορες παραμεθόριες περιοχές των δύο χωρών. Η δεύτερη, που υπογράφηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αφορά στις κοινές περιπολίες, που διενεργούνται στο τουριστικό θέρετρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας από 13-12-2011 έως 26-03-2012.

Από Βουλγαρικής πλευράς, τις συμφωνίες υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Αρχηγός της Αστυνομίας της Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι φέτος, για δεύτερη χρονιά Έλληνες αστυνομικοί συμμετέχουν σε κοινές περιπολίες στο Μπάνσκο, μετά την περσινή επιτυχημένη εφαρμογή του θεσμού. Ανάλογα θετικά αποτελέσματα καταγράφηκαν και το φετινό καλοκαίρι στις κοινές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκαν σε τουριστικές περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Καβάλας.

Κατά τις συναντήσεις των δύο πλευρών, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά το υψηλό επίπεδο της συνεργασίας των δύο χωρών, σε θέματα ασφάλειας και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος και εκφράστηκε η κοινή βούληση για περαιτέρω ενδυνάμωση και διεύρυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η προοπτική να καθιερωθεί ο θεσμός των κοινών περιπολιών σε τουριστικές περιοχές των δύο χωρών, στη βάση διμερούς Συμφωνίας, διαρκούς ισχύος. Αναλύθηκαν, ακόμα, θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος και την ενίσχυση της επιχειρησιακής ανταλλαγής πληροφοριών, στους τομείς αυτούς. Επιπλέον, εξετάστηκε η δυνατότητα κατάρτισης κοινών εκπαιδευτικών ασκήσεων και αμοιβαίων προγραμμάτων εκμάθησης ελληνικής και βουλγαρικής γλώσσας στους Αστυνομικούς των δύο χωρών, σε επίπεδο ορολογίας και θεμάτων Schengen .

Η επίσκεψη της ελληνικής αντιπροσωπείας, την οποία συνοδεύει ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Δημήτριος Παπαδόπουλος και κλιμάκιο Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ολοκληρώνεται αύριο.

Τελευταίες Αναρτήσεις