Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201116-12-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με...

16-12-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με προτεινόμενη αναβάθμιση Πυροσβεστικού Κλιμακίου (Π.Κ.) Θήρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου σχετικά με προτεινόμενη αναβάθμιση Πυροσβεστικού Κλιμακίου (Π.Κ.) Θήρας.

«Το θέμα της καλύτερης και αποτελεσματικότερης πυροπροστασίας όλης της χώρας, όπως και της προστασίας των πολιτών από θεομηνίες, ατυχήματα και άλλα καταστροφικά γεγονότα, αποτελεί για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πρωταρχικό στόχο. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε έτος, συντάσσεται επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων και συγκεκριμένα για το νησί της Θήρας. Επίσης, σε κάθε αντιπυρική περίοδο συντάσσεται και επικαιροποιείται ολοκληρωμένο «Σχέδιο Οργάνωσης Διοικητικής Μέριμνας Πυροσβεστικών Πόρων» για τις Κυκλάδες, με σκοπό την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσωπικού και των μέσων που συμμετέχουν στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στην αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας, σημειώνεται ότι, με Απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του», επισημάνθηκαν σε απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, σε ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου οι Βουλευτές της Ν.Δ κ.κ. Αθ. Νάκος (Μαγνησίας) και Ι. Βρούτσης (Κυκλάδων).

Αναλυτικά δείτε την απάντηση

Τελευταίες Αναρτήσεις