Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201118-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση του ...

18-11-2011: Δελτίο Τύπου σχετικά με απάντηση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αθ. Νάκου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Aπάντηση Γραφείου Τύπου Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην ανακοίνωση του Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αθ. Νάκου.

Για ακόμη μία φορά, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Νάκος, έσπευσε άκριτα και επιπόλαια να υιοθετήσει πληροφορίες που περιέχονται σε δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας σχετικά με δήθεν επικριτικές δηλώσεις στον Τύπο του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή του Frontex , Gil Arias Fernandez , σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στην Αθήνα, στις 16 /11.

Αν δεν βιαζόταν τόσο πολύ ο κ. Νάκος θα είχε την ευκαιρία να διαβάσει επιστολή του ιδίου του Arias Fernandez προς την εφημερίδα «Καθημερινή» με την οποία διαψεύδει όσα περιέχονται στο δημοσίευμα, το οποίο είναι σχεδόν ταυτόσημο με την ανακοίνωση του κ. Νάκου.

Με την επιστολή του, η οποία για λόγους αρχής, κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και είναι στη διάθεση του κ. Νάκου εφόσον ζητηθεί, ο κ . Arias Fernandez σημειώνει ότι ένιωσε έκπληξη όταν διάβασε το άρθρο της «Καθημερινής» με τίτλο «Απροθυμία Frontex να συνεχίσει την επιτήρηση των ελληνικών συνόρων», το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βασίζεται σε δηλώσεις του στις οποίες δήθεν προέβη κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων που πραγματοποίησε στην Αθήνα στις 16/11.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Arias Fernandez διαψεύδει τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα ότι «η Ελλάδα απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα προς αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», το οποίο δυστυχώς έγινε προμετωπίδα στην ανακοίνωση του κ. Νάκου.

Τελευταίες Αναρτήσεις