Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201118-11-2011:Δελτίο Τύπου του Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με αποτελέσματα ελέγχων (Σεπτέμβριος 2010-Νοέμβριος 2011) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου,...

18-11-2011:Δελτίο Τύπου του Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με αποτελέσματα ελέγχων (Σεπτέμβριος 2010-Νοέμβριος 2011) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθορας.

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, του οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς – Αποτελέσματα ελέγχων (Σεπτέμβριος 2010 – Νοέμβριος 2011)

«Η αυστηρή εφαρμογή των νόμων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και η ενίσχυση της δίωξης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος και των κυκλωμάτων διαφθοράς αποτελούν βασική υποχρέωση όλων των στελεχών του Σώματος προς την κοινωνία.

Πρέπει να είναι αποφασιστική η απάντηση σε όλους όσους συνεχίζουν τις έκνομες δραστηριότητες και τον παράνομο πλουτισμό. Σε μια εποχή που ολόκληρος ο λαός κάνει θυσίες και συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας δεν επιτρέπεται καμμία ολιγωρία και καμμία ευνοϊκή μεταχείριση όποιων κι αν αφορά.

Να μην χαριστείτε σε κανέναν».

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής προς τον αρχηγό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη συγχαίροντας τις Υπηρεσίες του Σώματος για τις επιτυχίες τους.

Ανακοινώνονται συγκεντρωτικά αποτελέσματα από επιχειρήσεις και ελέγχους των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής , με σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, του οικονομικού εγκλήματος και της διαφθοράς στο θαλάσσιο χώρο ευθύνης του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, και αφορούν τη χρονική περίοδο (Σεπτέμβριος 2010 – Νοέμβριος 2011).

Ειδικότερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας του ΛΣ–ΕΛΑΚΤ διεξήγαγαν μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση : 2.666.158 πακέτων τσιγάρων, 15 Φ/Γ πλοίων , 27 Φ/Γ και ΗΜΦ/Γ οχημάτων, 14 ΙΧΕ και συλλήψεις 243 προσώπων , ενώ το ύψος των διαφυγόντων δασμών υπολογίζεται σε 84.140.514,81 ευρώ.

Σε αντίστοιχους ελέγχους για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαιοειδών, κατασχέθηκαν 3 δεξαμενόπλοια και ποσότητες 191,51 τόνων πετρελαιοειδών.

Επίσης, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στο πλαίσιο διακλαδικής συνεργασίας με την υπηρεσία αντιμετώπισης οργανωμένου εγκλήματος, συμμετείχε στις παρακάτω επιχειρήσεις :

Α. Ε ξάρθρωσης οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών στην Κέρκυρα. Σύλληψη πέντε (05) ατόμων εκ των οποίων οι δύο (02) είναι βαθμοφόροι του Λ.Σ.- ΕΛΑΚΤ.

Από τα πέντε (05) άτομα που συνελήφθησαν οι δύο βαθμοφόροι του Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ. κρίθηκαν προφυλακιστέοι και εκδόθηκε σε βάρος τους ένταλμα προσωρινής κράτησης στις φυλακές Κορίνθου, οι δύο (02) αλλοδαποί κρίθηκαν προφυλακιστέοι και εκδόθηκε σε βάρος τους ένταλμα προσωρινής κράτησης στις φυλακές Ιωαννίνων, ενώ ο τρίτος αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Με απόφαση του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι εν λόγω συλληφθέντες βαθμοφόροι του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Β. Εξάρθρωσης τεσσάρων (4) εγκληματικών οργανώσεων λαθρεμπορίας τσιγάρων. Σύλληψη είκοσι ενός (21) μελών των οργανώσεων, εκ των οποίων πέντε (05) βαθμοφόροι Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ.

Στο πλαίσιο διακλαδικής συνεργασίας μεταξύ της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ. και της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, σε ευρύτατης κλίμακας επιχείρηση, στις περιοχές της Αττικής, Αχαΐας και Ιωαννίνων εξαρθρώθηκαν τέσσερις (4) εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τη συνεργασία και βαθμοφόρων του Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ.

Από τα είκοσι ένα (21) άτομα που συνελήφθησαν οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και εκδόθηκε σε βάρος τους ένταλμα προσωρινής κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένων και των συλληφθέντων βαθμοφόρων του Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ. αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους καταβάλλοντας την καθορισθείσα χρηματική εγγύηση.

Με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ. διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι έξι (06) βαθμοφόροι του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Παράλληλα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και στη συνέχεια η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων επελήφθησαν από την πρώτη στιγμή στην αποκάλυψη και στην ποινική διερεύνηση τέλεσης αδικημάτων για τα πιστοποιητικά κλάσης που έχουν εκδοθεί από τον Ρώσικο Νηογνώμονα.

Τελευταίες Αναρτήσεις