Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201106-11-2011:Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Χρήστου Παπουτσή στο περιστύλιο της Βουλής

06-11-2011:Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,Χρήστου Παπουτσή στο περιστύλιο της Βουλής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 06 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Δήλωση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπυτσή στο περιστύλιο της Βουλής

Δημοσιογράφος: Ο κ. Σαμαράς ζητάει την παραίτηση του κ. Πρωθυπουργού για να ανοίξει ο δρόμος διαφορετικά…

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Η πρόταση του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ προς τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα είναι μία πρόταση καθαρή, έντιμη και πάνω απ’ όλα, με πλήρη συνείδηση της μεγάλης ευθύνης που έχει ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος στη σημερινή κατάσταση της χώρας. Από κει και πέρα ένα μόνο σχόλιο έχω να κάνω για τον κ. Σαμαρά. Και εγώ όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, και είμαι βέβαιος ένα πολύ μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας, περίμενε ισχυρότερα αντανακλαστικά υπευθυνότητας.

Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ θεωρείτε ότι είναι δεδομένη η απόφαση του Πρωθυπουργού να παραιτηθεί, γιατί ο κ. Σαμαράς το θέτει ως όρο αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν έχει πείσει ο κ. Παπανδρέου ότι θέλει να παραιτηθεί.

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Το ποιος έχει πείσει, τι έχει πείσει και όλα αυτά, νομίζω ότι είναι ένα διαρκές παιχνίδι πόκας, θα έλεγα, με τους θεσμούς. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο. Θεωρώ, ότι χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στους θεσμούς, μεγαλύτερη προσοχή στο τι λέει η υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου και ο υπεύθυνος Πρωθυπουργός του τόπου, και επιπλέον πολύ μεγαλύτερος σεβασμός στις νωπές αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων.

Δημοσιογράφος: … Για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης…

Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Βεβαίως… γιατί η Βουλή των Ελλήνων έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του. Από κει και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι νομίζω, στοιχεία ενός θεάτρου παραλόγου, το οποίο νομίζω ότι μόνο κακό στη χώρα κάνει και έχω την αίσθηση ότι μάλλον κάνει κακό και στην ίδια τη Νέας Δημοκρατία και στην προοπτική της ως κόμμα εξουσίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις