Κυ 5 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2011Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201127-10-2011:Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

27-10-2011:Δελτίο Τύπου με δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, από το Λουξεμβούργο όπου συμμετέχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε, σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής είναι μία μεγάλη επιτυχία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο μιας διαρκούς διαπραγμάτευσης και ενός σκληρού αγώνα τόσο στην Ευρώπη , όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας.

Είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα, να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά για να επαναφέρουμε με γρήγορους ρυθμούς την πατρίδα μας στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σε αυτή την εθνική και πατριωτική προσπάθεια είναι ανάγκη να συμμετάσχουν ενεργά όλες οι υγιείς και προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Απομονώνοντας ταυτόχρονα, με αποφασιστικό τρόπο, όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κρίση για τη διεύρυνση της οικονομικής και πολιτικής επιρροής τους στο σύστημα εξουσίας της χώρας.

Τώρα, είναι η ώρα να βάλουμε στέρεα τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα, αντάξια των προσδοκιών και των ελπίδων της νέας γενιάς.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά τις σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής, ανοίγει ο δρόμος για νέες θεσμικές αλλαγές και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έτσι, ώστε να θωρακιστεί η Ευρώπη και να μην κινδυνεύσουν ποτέ ξανά, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη, να καταστούν όμηροι των αγορών και ενός ανεξέλεγκτου διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η σημερινή απόφαση είναι μία σοβαρή εξέλιξη για την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση της Οικονομικής Ένωσης και της Οικονομικής διακυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι θεσμικές αρρυθμίες, οι καθυστερήσεις και οι πολιτικές σκοπιμότητες στέρησαν για χρόνια από την Ευρώπη τη δύναμη της συνέργειας της Νομισματικής Ένωσης και της Οικονομικής Ένωσης.

Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, για τη θεσμική μεταρρύθμιση και το νέο ρόλο των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της συνεργασίας των λαών της Ευρώπης».

Τελευταίες Αναρτήσεις